PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2015 18:02:01 - pepsi

Pane Ransdorfe

předesílám, ze jsem komouse nemel nikdy rad a nemam dosud. To, co se ale nyní deje je opetovne nastolovani protektoratu a diktatury. Mate první moznost od druhé svetove války stat se volitelnou stranou i pro demokraty...pokud budete mit dost odvahy a jasne deklarujete, ze po zvoleni budete prosazovat jako hlavni prioritu vystoupeni z nato, aby se tato země konecne mohla stat mostem mezi vychodem a zapadem a tezit z vyhod danych nasim postavenim nejen geografickym...a nebyt uz konecne otroky a protektorátem nejakeho Velkého Bratra. Dekuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2015 20:28:31 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
KSČM byla jediná strana, která žádala referendum o vstupu do NATO, bohužel neměla šanci ho prosadit, protože Havel myšlenku referenda ostře kritizoval a ostatní politické strany referendum odmítaly. KSČM byla vedle sládkovců jedinou stranou, která v poslanecké sněmovně hlasovala proti vstupu naší republiky do NATO. KSČM nadále prosazuje bezblokový statut naší země a domnívá se, že NATO je přežitkem studené války. Přestože víme, že vystoupení z NATO je velmi složité (vystoupit z vojenské i politické složky NATO trvá dvacet let), tento cíl naše strana nadále zastává a patří to mezi její priority. Jinak k vaší otázce, rozdělování lidí na komunisty a demokraty postrádá smysl. KSČM se důsledně držela a drží ústavního rámce a za hlavní úkol pokládá napravit důsledky zpackané ekonomické reformy, jejíž vinou jsme úplně ztratili 750 000 pracovních míst a přišli o řadu prosperujících oborů (např. letecký nebo sklářský). Náš průmysl se za léta 1948 – 1989 zvětšil patnáctkrát a pokrýval 70% výrobních oborů. Šlo o to tento potenciál přeskupit a lépe využívat, nikoli ho zničit.