Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2015 9:11:41 - iva monmartrova

K Vaší tiskové zprávě

…..„Proto chceme vytvořit nový prováděcí předpis, ve kterém by byly specifikovány minimální podmínky pro chov, ochranu a péči o zdraví zvířat.“ Můžete mluvit konkrétně? Jaké podmínky slibujete? A myslíte, že povinné čipování pomůže? A poslední otázky, proč se třeba Česko jako jedna z mála zemí EU dosud nezapojilo do centrální evidence psů, když je jich tu tolik?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.07.2015 18:09:38 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den paní Ivo  Monmártrová, cílem naší komise, do které se zapojili jak odborníci, tak i poslanci napříč politickým spektrem, je připravit novelu zákona č. 246/1992 Sb. tak, aby zde byl jasný výklad podmínek pro chov, kdo je chovatel atd. A zavedení povinného celostátního registru psů je rovněž jedním z cílů skupiny. Myslíme si, že povinné čipování pomůže nejen k lepší a rychlejší identifikaci zvířat při jejich ztrátě, ale i ke kontrole toho, zda štěňata nepocházejí z nějakého neregulovaného chovu (fenka má ročně více vrhů).