Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2015 10:02:26 - Dita Pav.

sucho

Jurečka chce připravit koncepci boje se suchem. Co vy na to? Není to trochu pozdě? A co by podle vás měla taková koncepce obnášet? Zdražit vodu? Dost laciné řešení nemyslíte? Co třeba se více zamyslet, jak s pitnou vodou více šetřit? Proč je třeba nutné s ní i splachovat? Možná je dobře, že letošní sucha vám politikům otevřou oči, protože já si myslím, že pitná voda bude čím dál víc vzácná. Pavelková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.07.2015 16:18:20 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den paní Pavelková,
určitě se mohlo začít dříve, ale lepší to řešit nyní, než neřešit vůbec. Zemědělci si často zjednodušovali práci, zahleděli se do získávání dotací a vůbec nemysleli na to, že kvalitní půda se vytváří i více jak sto let. I proto se rozorávali polní cesty, meze, likvidovaly se remízky, prováděla se meliorace polí, nedodržoval se správný osevní postup, přestalo se hnojit přírodními a zelenými hnojivy apod., které vedly k rychlému odvádění vody z polí. A to vše se musí napravit. Především však zemědělci budou muset změnit osevní postupy a více používat přírodní hnojiva. Zadržení vody v přírodě pomohou i obnovené remízky, meze atd.
Ale nejen zemědělci se však budou muset věnovat zadržování vody v půdě, pomoci se dá i při výstavě bytových a rodinných domů a lepšími návyky jako je zachytávání dešťové vody na zalévání nebo jejím zasakováním. Prosté zdražení vody problém nevyřeší.