Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2015 2:17:02 - giroux

Lidská práva

Můžete naprosto konkrétně definovat na jasném příkladu,jak Čína porušuje lidská práva? Nepleťte do toho Tibet,to je ohraná písnička.Děkuji za konkrátní odpověď. Zelenka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.09.2015 15:46:47 - Ing. Martin Kolovratník
 Můžu. A není vůbec těžké ty příklady najít. Pamatujete si na rok 2009 a násilné potlačení protestu Ujgurů na západě Číny? Min 156 mrtvých. Dlouhodobé pronásledování členů hnutí Fa-lun-kung. Jen na toto hnutí musí tamní vláda investovat velké množství prostředků. Další příklad: tzv. Hnutí nových občanů. Občanská aktivita, která vznikla v roce 2012. Policie skoro všechny členy pozatýkala a zakladatel Su Ži-jong nyní čeká na rozsudek: za nepovolené "shromažďování davu a snahu narušit veřejný pořádek".  Obecně lze připomenout potlačování svobody tisku i internetu (další konkrétní příklad: ani jeden zástupce organizace "Reportéři bez hranic" nemá šanci získat vízum). 
PS.: Myslím, že "netahat do toho Tibet" by bylo špatně. Tibeťané chtějí klidnou debatu a ze strany Číny jsou prostě potíráni.
Milý pane Zelenko. Těch příkladů jsou spousty. Jen je potřeba chtít je vidět a chtít o nich mluvit......