RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2015 11:32:32 - Tedy99

Pane europoslanče

Mělo by se podle Vás Česko připojit k žalobě proti kvótám na přidělování uprchlíků? Nejde v opačném případě proti politice V4? A druhá věc, na kterou by mě zajímal váš názor jako našeho zástupce v EU. Co si myslíte o návrh Evropské komise na zpřísnění pravidel pro držení střelných zbraní? Já si myslím, že je absurdní!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2015 11:12:08 - RNDr. Pavel Poc
Nemyslím si, že by to mělo nějaký smysl. Relokační mechanisms, nebo jak se ríká “kvóty” je v tuto chvíli jeden z nástrojů na řešení migrační krize a zdaleka ne ten nejdůležitější. Byl nicméně přijat Radou tj. zástupci členských států a dokud se Rada nerozhodne jinak, stává se závazným. Žaloba nemá odkladný účinek a představuje poměrně značný a zbytečný výdaj ze státního rozpočtu. Podle mně situace kolem kvó má a bude mít svůj vývoj a zcela souhlasím s politikou vlády, která proti kvótám v rámci Rady stále bojuje. Takový přístup může být v důsledku mnohem účinnější než gesto se žalobou.
Co se týká návrhu týkajícího se upravy pravidel pro držení střelných zbraní, informace o věci i můj postoj k tomuto návrhu najdete na mém webu www.pavelpoc.cz.