RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2016 21:47:35 - ProkopHolý

Viděl jste jak Německo zatočilo přes Euro s Řeckem?

Už těď nemáme téměř vlastní komerční banky. Máme alespoň tu národní, kterou musíme vyrvat z nesmyslné "nezávislosti" v rukou finační lotrů, a vrátit jí pod státní správu. Myslíte že kdybychom byli vydáni na milost a nemilost ECB ovládané Němci Fracouzi a Američany že bychom na tom byli lépe? Myslíte si že bychom byli méně ve vleku nesmyslného rozhodvání proti vůli našeho lidu, jak se v současnosti děje v Německu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2016 18:51:48 - RNDr. Pavel Poc
Neviděl. Viděl jsem, jak dvě po sobě jdoucí Řecké vlády ožebračily vlastní zemi a viděl jsem, jak vojenskoprůmyslový komplex spolu s nadnárodními finančními jestřáby tuto zemi srazili na kolena.

Nevím, co míníte pojmem "vlastní" komerční banky. Státní komerční banky jsme ztratili v privatizaci, ke které Českou republiku nikdo nenutil a která se odehrála dávno před vstupem do Evropské unie. Je mi upřímně řečeno jedno, jestli komerční banku vlastní soukromý subjekt nebo akcionáři z jakékoli země. Důležité je, jak se tato banka chová ke svým klientům.

Česká národní banka zprivatizována nikd nebyla, je v rukou státu a nezdá se mi, že by fungovala ve prospěch normálních občanů, maximálně ve prospěch oligarchů a průmyslu.

ECB je podle mně daleko nezávislejší a ano, myslím si, že se o EURO stará s větší péčí naž ČNB o korunu. USA ovládá možná Mezinárodní měnový fond, ale rozhodně ne ECB, ostatně existují i úvahy o zřízení Evropského měnového fondu právě z tohoto důvodu.

Nevím co míníte rozhodováním proti vůli lidu v Německu, pokud to má být o migrační krizi, tak v České republice byla od počátku protiimigrantská nálada. V Německu a třeba ve Francii tomu bylo přesně naopak, města se předháněla v nabídkách pomoci stejně jako samotní občané. Merkelová zpočátku rozhodovala v souladu s vůlí Němců. Jiná věc je, že to bylo věcně špatně a nyní jí tentýž lid potrestá za to, že jej poslouchala, protože rozhodovala ve vlně promigračního populismu.

Stejně tak to odnese v Británii Cameron, pokud v souladu s vůlí propagandou zmanipulovaného lidu vytrhne Británii z Unie a vzápětí britské hospodářství spadne jako raketa spolu s životní úrovní.

A na závěr, ano, myslím si, že bychom na tom byli lépe, kdybychom se jako politici i jako lidé rozhodovali na základě reality, ne na základě populismu nebo propagandy. "