RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2016 15:18:26 - Pariska

uprchlíci

Na kom závisí, zda vstoupí v platnost pravidlo peníze nebo uprchlíci? A co si o něm myslíte? Podle mě jde o kupčení s lidskými životy, na druhou stranu nic horšího než povinné kvóty snad není. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2016 11:42:21 - RNDr. Pavel Poc
Závisí to na členských státech. V tuto chvíli ale nejde o žádné pravidlo, mám za to , že je to jakýsi iniciální návrh Evropské komise. Pokud bude v tomto smyslu navrženo závazné opatření, bude ho muset schválit minimálně Rada ministrů vnitra. V tomto případě by šlo o tak závažný návrh, že by se k tomu musel pravděpodobně sejít Summit Evropské rady, tedy premiéři a hlavy států. Mně především trápí, že se členské státy stále nedokáží dohodnout na nějakém konsensuálním řešení celé situace. Evropská komise a její návrhy jsou pouze částí problému, jsou sice přitažené za vlasy, ale aspoň se někdo pokouší něco řešit. Členské státy svou pasivitou a zavíráním očí před problémy celou krizi způsobily a nyní ji stejným postojem prohlubují. 
P. Poc