Policii se dramaticky, o více než miliardu, snižuje rozpočet. Ustojí to?

12.07.2012 21:20

Rozpočet policie se pravděpodobně v příštím roce sníží o 1,3 miliardy korun. To se příliš nelíbí policejnímu prezidentovi Petru Lessymu, který na dnešním jednání bezpečnostního výboru sněmovny uvedl, že bude prostřednictvím ministra vnitra žádat navýšení na platy policistů.

Policii se dramaticky, o více než miliardu, snižuje rozpočet. Ustojí to?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

"Není reálné dosáhnout letošního rozpočtu, ale suma, kterou nejsme schopni saturovat, je 440 milionů," reagoval policení prezident. Celkové snížení rozpočtu resortu vnitra na příští rok má být asi jeden a půl miliardy, z čehož se 1,3 mld. má dotknout policie, která by to ale podle Lessyho neustála.

Skrze šéfa resortu vnitra Jana Kubiceho bude Lessy podle svých slov žádat Nečasův kabinet o navýšení. Další snížení platů policistů by prý přispělo k nárůstu korupce v policejním sboru a proto není možné to akceptovat.

Vláda však už letos v knětnu odmítla Lessyho návrh na celkový počet policistů v příštím roce ve výši 40 389. Současný stav sboru je okolo 38 tisíc. Při nižším stavu by už podle policejního prezidenta strážci zákona nebyli schopni plnit všechny své povinnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …