Cheb: Zkáza zámku ve Starém Hrozňatově je zažehnána

10.04.2011 6:31

Předchůdce současného majitele policie obvinila policie ze zneužívání vlastnictví, když kulturní památku nechali zchátrat.

Cheb: Zkáza zámku ve Starém Hrozňatově je zažehnána

Dotazů na vlastníka hrozňatovského zámku i budoucnost celého tamního areálu přibývá (tazatelé ovšem vesměs kvitují, že k hrozícímu zřízení objektu díky velkorysým stavebním zásahům nakonec nedojde). Jaké informace má k dispozici stavební odbor chebské radnice?

Areál zámku Starý Hrozňatov vlastnila od 90. let do března roku 2007 společnost S.M.S. Praha v.o.s. Zanedbala údržbu - do zámku začalo zatékat, až se ocitl v havarijním stavu (zničená střecha, propadlé stropy, napadení dřevěných konstrukcí dřevomorkou). Situace dokonce dospěla tak daleko, že město Cheb usilovalo o záchranu objektu, podalo na S.M.S. žalobu a zvažovalo odkoupení zámku (první nabídka od právního zástupce vlastníků, kteří zámek získali za 7 milionů korun, dosahovala výše 12 milionů korun, další pak ´jen´ 8,5 milionu - s tím, že z nemovitostí bude sejmuta 40milionová zástava...).

Před čtyřmi lety památku koupila společnost ElitProfit, spol. s r.o., kterou má vlastnit ruský podnikatel. Společnost začala okamžitě provádět nápravu nastalého stavu a v červnu roku 2007 získala i kapli Nejsvětější trojice. V současné době již má zámek nový kabát. Vše - zámek, kapli a přilehlé pozemky - chce vlastník využívat pro stoji potřebu.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…