Bartošek (KDU-ČSL): Cílem je, aby nebylo možné sněmovnu „zabetonovat“

05.03.2023 13:14 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k změně jednacího řádu Poslanecké sněmovny ČR

Bartošek (KDU-ČSL): Cílem je, aby nebylo možné sněmovnu „zabetonovat“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Bartošek

Svolal jsem další kolo jednání o úpravě jednacího řádu Poslanecké sněmovny. Při předchozích schůzkách jsem požádal zástupce všech poslaneckých klubů ve Sněmovně, aby zaslali své připomínky a návrhy na změny. Od zástupců pěti vládních stran jsem řadu návrhů dostal, bohužel od dvou opozičních stran žádná reakce nedorazila. Respektive SPD napsalo, že nic měnit nechtějí, a ANO neodpovědělo vůbec! A přitom právě zástupci těchto stran v médiích pořád dokola opakují, že s nimi nekomunikujeme...

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31665 lidí

A tak to znovu vypadá, jako v celém tomto volebním období, že SPD a ANO nemají o konstruktivní dohodu, která by mohla fungovat dlouhodobě, žádný zájem. Mrzí mě to, protože jsem s nimi od začátku komunikoval snahu o nalezení společného a dlouhodobě funkčního řešení. Ale bohužel z jejich strany o spolupráci zájem zjevně nebyl!

Dovolte mi k úpravě jednacího řádu i můj osobní pohled.

Místopředsedu Poslanecké sněmovny dělám v součtu už šestý rok a myslím si na základě této mnohaleté zkušenosti, že jednací řád si určité úpravy zaslouží. Některé jsou ryze organizační (např. zefektivnění interpelací, nebo 3. čtení zákonů vždy ve středu a pátek po cely den), jiné mají ambici zefektivnit přijímání zákonů a práci sněmovny (např. upraveni doby přednostního práva).

Znovu opakuji, chceme změny nastavit tak, aby byly férové, ať už bude kdokoliv ve vládní koalici nebo v opozici. Cílem je, aby nebylo možné „zabetonovat“ sněmovnu dle libosti, ale aby poslanci coby zástupci voličů skutečně mohli pracovat ve prospěch těch, kteří je zvolili.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Což takhle bratře použít Svatou inkvizici a mučírny.Tam se vám přiznají.Tam to z oponentů dostanete., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKarel22 , 05.03.2023 13:28:05
Tady má být Bartošku demokracie a ne doba Temna.Je vidět,že jste nezapoměli manýry které vaše strana získala při spolupráci s komunisty v Národní frontě.Zakazovat,zastrašovat,co přijde bratře potom.Za ty peníze co berete ,by jste měli být schopni snášet i opačné názory a ne hned omezovat oponenty a vypínat jim mikrofony.Hnus!!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.