Kalina (KDU-ČSL): Bilance našeho klubu krajských zastupitelů

23.01.2018 15:37

Pozitivně začnu a pozitivně i skončím. První výhodou našeho sedmičlenného klubu KDU-ČSL je, že zahrnuje zástupce všech pěti okresů Vysočiny. Druhou naší výhodou je, že máme mezi sebou poslance (V. Kaňkovský) a senátora (F. Bradáč), kteří krajským tématům umí dát celostátní souvislosti.

Kalina (KDU-ČSL): Bilance našeho klubu krajských zastupitelů
Foto: jihlava.cz
Popisek: Náměstek primátora města Jihlavy ing. Jaromír Kalina

Třetí výhodou je, že jsou mezi námi komunální politici, zvyklí pracovat na radnicích (Č. Jůzl, P. Janoušek, J. Herbrych a moje maličkost). Čtvrtou výhodou je, že náš služebně nejstarší zastupitel (od r. 2004) jako bývalý radní pro finance má rozpočet kraje v malíčku a právem vede finanční výbor (M. Houška). Pátou výhodou je, že jsme lidovci, stabilní středová strana s dlouhou tradicí, která má oporu v řadě pracovitých lidí v terénu.

Jedinou nevýhodou je, že jsme tady na Vysočině už 9 let v opozici, přípravu si děláme po večerech a nemůžeme si plnění svého volebního programu plánovat sami. Ale naštěstí ho za nás částečně plní současná koalice. Často totiž něco rozumného navrhneme - koalice to nejprve zkritizuje, ale pak to upraví a vezme za své.

Tak se to stalo u motivačních stipendií pro mediky, u kamenného hospice, u navýšení dotací pro malé obce, u propojení veřejné dopravy, u podpory boje proti suchu a v neposlední řadě i u poukázání na závažné pochybení radního pro finance. Závěrem mi tedy nezbývá než současné koalici poděkovat, že tak vlastně plní náš opoziční, lidovecký, volební program.

Jaromír Kalina (KDU-ČSL), zastupitel Kraje a náměstek jihlavského primátora

(text byl zaslán do lednového čísla Novin Kraje Vysočina)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…