Výborný (KDU-ČSL): Stokrát nic umořilo vola

08.06.2019 18:17

Lidovci dotlačili vládu najít peníze na dofinancování sociálních služeb.

Výborný (KDU-ČSL): Stokrát nic umořilo vola
Foto: http://www.kdu.cz
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Vláda slíbila poskytnout dvě miliardy korun na dofinancování sociálních služeb. Právě lidovci od začátku poukazovali na nekompetentnost obou ministryň se dohodnout na tom, kde najdou peníze pro poskytovatele sociálních služeb.

„Stokrát nic umořilo vola. Vítám, že jsme dostali od vlády a obou ministryň ujištění, že potřebná částka dvou miliard korun na dofinancování sociálních služeb bude zaslána,“ řekl na úvod Výborný.

Podle Výborného měla být vyřešena celá věc už v lednu. „Je velmi trapné, že klienti a poskytovatelé tady byli půlroku v nejistotě a nevěděli, jak to bude s financováním tento rok. Je to něco, co si zaslouží omluvu,“ zkritizoval postup vlády v celé situaci Výborný.

Poslance Víta Kaňkovského zarazilo nedůstojné přetahování o peníze na sociální služby mezi ministryní Alenou Schillerovou a ministryní Janou Maláčovou. „To jak dneska prezentovaly dohodu obě ministryně, mi přišlo nepatřičné. Nicméně jsme rádi, že nakonec náš tlak přinesl alespoň částečný úspěch,“ dodal. 

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…