Adam Šoukal

Není pirát jako pirát
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2010 14:58:53

Konopí

Konopí

Po přečtení článku o Million Marihuana March bych rád uvedl informaci ohledně ČPS na pravou míru.

Česká pirátská strana má v programu především legalizaci konopí pro lékařské účely. Nesouhlasíme s tím, aby se z konopí dělal tzv. strašák a nebezpečná droga, ačkoliv její nebezpečnost pro společnost je více než srovnatelná s tabákovými výrobky či alkoholem.

Dovolte, abych citoval z programu ČPS:

Svoboda názoru zahrnuje i to, že si každý může svobodně zvolit způsob léčby. Současná právní úprava dovoluje pěstovat 5 rostlin konopí,5) ale držet smí člověk jen 15 g konopné sušiny.6) V České republice existuje poměrně velká skupina pacientů, kterým konopné výtažky velmi pomáhají při léčbě rozličných nemocí. Nemocný člověk si tedy vypěstuje 5 rostlin legálně, ale okamžitě se stává pachatelem trestného činu, protože sklidí rozhodně víc než 15 g sušiny. Chceme napravit tento stav, aby se pěstování a držení konopí pro léčebné účely úplně povolilo.

5) Nařízení č. 455/2009 Sb., kterým se pro účely trestního zákoníku stanoví, které rostliny nebo houby se považují za rostliny a houby obsahující omamnou nebo psychotropní látku a jaké je jejich množství větší než malé ve smyslu trestního zákoníku.
6) Nařízení č. 467/2009 Sb., kterým se pro účely trestního zákoníku stanoví, co se považuje za jedy a jaké je množství větší než malé u omamných látek, psychotropních látek, přípravků je obsahujících a jedů.

Za Českou pirátskou stranu také kandiduje jako lídr v Olomouckém kraji propagátor a přední expert na lékařské konopí u nás Mgr. Dušan Dvořák, který se k celé problematice krátce vyjadřuje na svých stránkách:

Když v srpnu 2009 vzala policie odborné společnosti Konopí je lék 300 kg léčivého konopí k výzkumu léčby konopím, žádná z demokratických stran kromě Pirátů (23) se nemocných nezastala, ani ta, která to měla v programu (SZ)!
Piráti rovněž pomáhají první české bezbariérové škole pro dospělé Ateliér ALF, kterou jsem založil a které státní orgány dluží přes 3,3 mil. Kč. V současné době Ateliéru ALF a Konopí je lék vytváří Piráti komplexní internetovou podporu nových stránek.

Piráti jsou mladí a vzdělaní lidé, žádní zloději na internetu, jak si někteří lidé mylně myslí. Vnímají cenzuru a omezování svobody nejen na internetu, zneužívání autorů obchodníky s autorskými právy, mají řešení na korupci a efektivní řízení a sami jdou příkladem. Myslí globálně a jednají lokálně. Jsou členy evropské pirátské unie a zároveň mají ambici být komunálními politiky. Nejsou to žádné marketingové bubliny a dinosauři z „nových“ malých stran.
Program Pirátu najdete na webu zde, když kliknete, vidíte, jak blízký vztah má konopí jako lék se čtyřmi programovými prioritami Pirátů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama