Adam Šoukal

Není pirát jako pirát
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2010 23:24:30

Napněte plachty pánové, vyplouváme!

Napněte plachty pánové, vyplouváme!

„Proč lidé, kteří nikdy v politice nebyli, založili stranu a chtějí do parlamentu a zastupitelstev? A existuje snad jiná alternativa?“ ptám se.

Řekl bych, že stejně jako většina ostatních pirátských spolubojovníků a spolubojovnic jsem tohle neplánoval. Jenže co naplat, někdy se prostě musí odložit práce a ukázat, že i v politice lidé musí něco umět a nejen o tom umět hodiny a hodiny vyprávět. A nejde o to udělat si z toho byznys. Jsem všemi deseti pro, aby mohl např. poslanec být zvolen pouze 2 volební období za sebou. Který normální pirát, který chce pomoci, by vydržel zátěž neustálého napadání, pokusů o úplatky, lobbyngu a nedostatku soukromí, delší dobu? No pár adeptů  v  PČR, kteří jsou od piráta nahony vzdáleni bychom asi měli, ale těžko se jim divit, když od věku, kdy začíná pracovní život většiny pirátské společnosti, oni sedí v poslanecké sněmovně znovu a znovu a znovu...


A tak se rozhodl velký guru Kadeřávek, že založí Českou pirátskou stranu (ČPS) po vzoru švédských vikingů. Základem je boj za svobody, kterých jsme před 20 lety spoustu získali a postupně se jich s radostí opět vzdáváme. Autorský zákon, který je zastaralý a drží systém, který je už několik let přežitý, dnes má pomáhat umělcům, jenže zjistit kterým vlastně, jak a kde a jestli vůbec, to je až nadlidský výkon, ale piráti do těchto tajemných zálivů zábavního průmyslu určitě vplují s napnutými plachtami a veškeré informace nasdílí, jak je jejich dobrým zvykem.


A co říct k transparentnosti? Začít u sebe je věc, která je samozřejmostí každého slušného piráta. Do naší pokladnice vidí každý pirát a i každý suchozemec na to má právo. No, když byl náš kapitán Ivan v pořadu s jednou suchozemskou krysou, která evidetně čekala tichého zapšklého ňoumu místo elegantního mladého kapitána odhodlané posádky, dokonce začala hlásat věci, které jsou z naší pokladnice, ale jen a jen piráti je opravdu mají. Pozor, pozor, u nás se za lež chodí po prkně, pánové, Jo...hh... Nové přístupy a přitom zcela jasné a pro elektronickou společnost tak příznačné věci jako svoboda, veřejnost, bezpečí a kontrola svého pokladu, na který každý pirát přispívá? No jak také jinak. Kapitán by nespravedlnost nedopustil, jinak by šel první po prkně ;)


Internet je naše moře, ale na souši je spousta pirátů, kteří se také chtějí naučit vyplout s napnutými plachtami na svobodný oceán informací a my jim v tom pomůžeme a budeme je bránit...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama