Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2021 13:21:00

Praha vyčlení padesát bytů pro pracovníky ve zdravotní a sociální oblasti

Praha vyčlení padesát bytů pro pracovníky ve zdravotní a sociální oblasti

Radní hl. m. Prahy schválili navýšení počtu městských bytů, určených pro pracovnice a pracovníky příspěvkových organizací hlavního města Prahy ve zdravotní a sociální oblasti.

Městské byty budou pronajímány postupně v návaznosti na počet uvolněných a opravených bytů v dispozici magistrátu. Nájemní smlouvy budou uzavírány standardně na dobu dvou let s možností prodloužení.

„Považuji za klíčové udržet kvalitní pracovníky a pracovnice ve zdravotní i sociální oblasti a dostupné bydlení je jedním ze zásadních faktorů. V současné době je kvóta bytů pro zdravotní sestry, pracovníky v sociálních službách, sociální pracovníky, sanitáře apod., plně vyčerpaná, a proto jsme se rozhodli kvótu navýšit ze současných 97 bytů na 147,“ uvedl radní pro bydlení a transparentnost Adam Zábranský.

V květnu tohoto roku byly také k navýšeny kvóty městských bytů určených pro učitele škol zřizovaných hl. m. Prahou. Z původních 330 bytů schválila Rada hl. města Prahy navýšení rovněž o 50, nyní jich je tak 380. Podporované profese jsou jednou z cílových skupin, kterým magistrát pronajímá byty. Další jsou občanky a občané v bytové nouzi, senioři, rodiče samoživitelé či rodiny z ubytoven.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama