Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2018 22:08:00

Zájem o výstavbu atletické haly stvrdilo Memorandum

Zájem o výstavbu atletické haly stvrdilo Memorandum

V pondělí 24. září bylo podepsáno Memorandum o výstavbě nové atletické haly na území hlavního města Prahy.

K podpisu dokumentu, který odstartuje celý projekt výstavby nové atletické haly v Praze, se sešli primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Primátorka Krnáčová prozradila, co bylo hlavní motivací k tomu, aby Praha projekt podpořila. „Atletika je matkou většiny sportů. Každý sportovec by měl projít atletickou průpravou, než se rozhodne věnovat nějaké specializaci. Bohužel tato atletická průprava kolikrát naší mládeži chybí. Rádi bychom poskytli sportoviště odpovídající kvality nejen vrcholovým atletům, ale také veřejnosti a dětem, které by se chtěly tomuto sportu věnovat,“ zdůraznila primátorka a dodala: „Praha se chce zásadním způsobem podílet na vylepšení infrastruktury, která byla v minulosti z různých důvodů zanedbávána, a těší nás, že jsme se konečně dopracovali k podpisu dokumentu, který podtrhuje snahu Prahy o podporu sportu na území naší metropole.“

Významné podpory ze strany města si cení předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. „Vážíme si vstřícnosti paní primátorky a jejího týmu. Infrastruktura na území Prahy bohužel zatím neodpovídá velkému zájmu o atletiku na území hlavního města. Máme největší členskou základnu. V Praze je šestačtyřicet atletických oddílů a tomuto sportu se věnují tisíce dětí. Mrzí nás, že nemůžeme přijímat další mladé zájemce, protože na to není kapacita,“ řekl předseda svazu. „Disponujeme pouze dvěma halami, které jsou na Strahově a ve Stromovce, což nestačí ani vrcholovému a výkonnostnímu sportu, natož atletice vůbec. Věříme, že se nám podaří vybudovat halu, která bude sloužit nejen vrcholovým atletům, ale i těm začínajícím, aby nemuseli být omezováni. Jsem přesvědčen o tom, že se jedná o krok, který našemu sportu výrazně pomůže,“ doplnil Libor Varhaník.

„Momentálně se musíme zaměřit na vytipování prostoru, kde bude nová hala stát a připravit samotný projekt a způsob, jakým bude financován,“ nastínila také další kroky Adriana Krnáčová. Jednou z lokalit, kde by mohla nová atletická hala stát, je území Prahy 4 v Krči nebo na Chodově. „Myslím, že se jedná o ideální lokalitu. Je zde velmi husté osídlení obyvatelstva a tím pádem i potenciál pro rozšíření atletické základy. Navíc na druhé straně řeky již dvě atletické haly máme, takže by tato lokalita byla ideální,“ řekl na závěr Libor Varhaník.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama