Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2014 12:00:36

Chceme občanům přiblížit tvorbu dokumentu, který zásadně ovlivňuje jejich životy

Chceme občanům přiblížit tvorbu dokumentu, který zásadně ovlivňuje jejich životy

Informační brožura „Státní rozpočet v kostce“

Ministerstvo financí připravilo publikaci „Státní rozpočet v kostce“, jejímž cílem je přiblížit problematiku státního rozpočtu široké veřejnosti. Brožura popisuje hlavní funkce státního rozpočtu, jeho charakteristiky, proces jeho přípravy a přináší konkrétní informace k rozpočtu na rok 2014.

„Není v silách běžného člověka se podrobně seznámit s detaily státního rozpočtu. Chceme občanům přiblížit tvorbu dokumentu, který zásadně ovlivňuje jejich životy. Doufáme, že brožura pomůže daňovým poplatníkům získat lepší představu o tom, jak stát nakládá s jejich prostředky,“ říká ministr financí Andrej Babiš.

Publikace by měla zvýšit informovanost veřejnosti a transparentnost rozpočtové politiky v souladu s mezinárodními trendy. Představuje českou verzi „Rozpočtu pro občany“ (Citizens Budget), jehož publikování doporučuje řada mezinárodních organizací (Světová banka, OECD, International Budget Partnership).

Transparentnost rozpočtového procesu v České republice je mezinárodními organizacemi hodnocena jako vysoká, nicméně „Rozpočet pro občany“ zde dosud chyběl.

Pokud bude mít kdokoliv k brožuře nějaké podněty či náměty k vylepšení, uvítáme je na adrese informace@mfcr.cz

Informační brožura ke stažení zde: www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2014/rozpocet-v-kostce-17505. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama