Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2021 17:18:03

Dobrý politik musí být dobrým manažerem. Obzvláště v krizích

Dobrý politik musí být dobrým manažerem. Obzvláště v krizích

Předseda vlády Andrej Babiš diskutoval ve slovinském Bledu o budoucnosti Evropy.

Premiér Andrej Babiš se ve středu 1. září 2021 zúčastnil Bledského strategického fóra, kde diskutoval s lídry Evropy a Evropské unie o evropské budoucnosti, dalším rozšiřování EU a migraci.

V pořadí již 16. ročník Bledského strategického fóra 2021 (BSF) se letos konal se zaměřením na budoucnost Evropy. Diskuse se soustředila zejména na klíčová témata, rizika i příležitosti pro budoucnost Evropy. Zdůrazněna byla nutnost posílení odolnosti EU a lepší připravenost na budoucí krize. Zaměření letošního ročníku fóra zároveň odráželo i priority aktuálního slovinského předsednictví v Radě EU.

Jedním z témat diskuze byl i pohled lídrů na to, čím pro ně vlastně politika je. Shodli se na tom, že v politických funkcích je důležité zastávat demokratické hodnoty, činit rozhodnutí prospěšná pro občany a mít jasnou vizi. „Politici musí sloužit lidem, musí do politiky vstoupit z nesobeckých důvodů. Dobrý politik musí být dobrým manažerem. Obzvláště v krizích. Bez konkrétních reálných kroků nemá význam ohánět se silnými projevy,“ řekl premiér Babiš.

Velkou diskusi vyvolalo téma migrace a rozšíření Evropské unie. Konkrétně o přijetí zemí západního Balkánu do EU, jejichž geografická pozice je strategická z hlediska evropské bezpečnosti. V současné chvíli je podle řady evropských lídrů kritická chvíle, protože kvůli dění v Afghánistánu do Evropy bude směřovat migrační vlna s vidinou lepších životních podmínek.

„Musíme být konkrétní. Hovoříme o nelegální migraci. Problémem jsou pašeráci a převaděči migrantů. Tito lidé přicházejí do Evropy s vidinou lepších životních podmínek. Bojovali jsme proti kvótám přijímání migrantů. S Maďarskem jsme byli proti. V Severní Makedonii máme policisty, kteří chrání vnější schengenskou hranici a starají se o bezpečnost EU. Severomakedonský premiér Zoran Zaev splnil vše. Kdy a jak budeme chránit naše hranice? Není žádná strategie na bezpečnost schengenského prostoru. Je načase hovořit o rozšíření EU,“ uvedl Andrej Babiš.

BSF 2021 se věnovalo diskusi evropských hlav států a vysokých představitelů EU o klíčových výzvách, včetně dalšího rozšiřování EU. Později na podobná témata hovořili bývalí prezidenti, premiéři, zástupci think-tanků, europoslanci a další osobnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama