Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2014 10:23:23

Jde nám o to, aby peníze pro Pražany byly vynakládány lepším způsobem

Jde nám o to, aby peníze pro Pražany byly vynakládány lepším způsobem

Špička pražské kandidátky ANO se představila veřejnosti

Celkem šest kandidátů hnutí ANO, kteří budou na podzim usilovat o posty v zastupitelstvu hlavního města Prahy, se dopoledne představilo na tiskové konferenci. Šestici uvedl předseda hnutí Andrej Babiš. "Je pravda, že nám sestavení kandidátky trvalo delší dobu. Hledali jsme ale takové lidi, kteří nemají s historií magistrátu nic společného."

Magistrát byl podle Babiše vždy mekkou ODS a ČSSD, čemuž mají kandidáti hnutí ANO zabránit. "Jde nám o to, aby peníze pro Pražany byly vynakládány lepším způsobem,"dodal předseda hnutí ANO poté, co vyjmenoval některé z nejžhavějších pražských kauz. Médiím se poprvé představila lídryně pražské kandidátky ANO Martina Schopperová. Jako své priority, se kterými jde do voleb, jmenovala bezpečnost, čistotu v ulicích, pražskou dopravu či pomoc handicapovaným.

Kromě Schopperové se veřejnosti představili ještě dvojka kandidátky, náměstkyně ministra vnitra a bývalá šéfka Transparency International Adriana Krnáčová, provozovatel portálu www.bankovnipoplatky.com Patrik Nacher, šéf ANO na Praze 7 Michal Hašek, předseda pro Prahu 2 Petr Novotný a dokumentaristka Eliška Kaplicky, která se chce na pražském magistrátu zabývat především kulturou.

Pražský krajský sněm hnutí ANO schválil kandidátní listinu ve středu vpodvečer. Návrh sněmu stejně jako zbývající kandidátky a kandidáty do Senátu ještě definitivě posvětí celostátní výbor, a to do středy 30. 7.

Pořadí prvních sedmi kandidátů do ZHMP, jak je schválil pražský sněm ANO

1. Martina Schopper
2. Adriana Krnáčová
3. Patrik Nacher
4. Ing. Michal Hašek
5. Eliška Kaplicky Fuchsová
6. Ing. Radek Lacko
7. JUDr. Petr Novotný

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama