Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2022 17:53:41

Jde o vykonstruovaný politický proces

Jde o vykonstruovaný politický proces

Komentář na facebokovém profilu k obžalobě v kauze Čapí hnízdo

Ke kauze Čapí hnízdo jsem se vyjadřoval už mnohokrát. Dneškem se jen potvrdilo, že jde o vykonstruovaný politický proces proti mé osobě. Proces, kde bylo nejdříve obviněno jedenáct lidí. Postupně obvinění odpadala a státní zástupce pro nedostatek důkazů celou věc zastavil. Přesto nejvyšší státní zástupce řízení obnovil, z 11 lidí zbyli obvinění jen 2.

Dnes se dozvídám, že státní zástupce našel důvody k obžalobě. Pro mě je to alibismus. Podání obžaloby u 15 let staré pseudokauzy považuji za zcela zjevný účelový pokus o moji kriminalizaci. Nebýt v politice, nikdo by se tím nikdy nezabýval, protože se nic nestalo. Nikomu nevznikla žádná újma, dotace, i když na ni byl nárok, byla vrácena.

Farma zaměstnává 90 lidí, slouží veřejnosti. Na odvodech a mzdách odvedla 400 milionů korun. Dotace byla devětkrát kontrolována.

Nikdy jsem nic trestného neudělal, ani v minulosti, ani v politice, kde mám čistý stůl. A to prokážu i u soudu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama