Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2017 21:00:02

Lithium? Je naprosto skandální, co tady ČSSD dva týdny před volbami předvádí

Lithium? Je naprosto skandální, co tady ČSSD dva týdny před volbami předvádí

Vypadá to, že chtějí ještě rychle shrábnout peníze do stranické kasy. Jak všichni víme, mají velké dluhy.

Lithium je POSLEDNÍ surovina, kterou má v rukou stát, a ministr průmyslu a obchodu za ČSSD Jiří Havlíček udělá to, že podepíše bez souhlasu vlády (!) nebo projednání tak velké věci ve sněmovně memorandum s nějakou australskou firmou, které dáme těžbu lithia v hodnotě DVOU BILIONŮ korun, tedy DVOU TISÍC MILIARD korun?

Lithium by samozřejmě měl těžit státní podnik Diamo a ne nějaká soukromá firma, kterou ani neznáme. V tom memorandu se ČR navíc zavazuje k ochranně investic, což nám může případně prohrát miliardovou arbitráž.

Lithium je nejdůležitější surovina 21. století, naprosto lukrativní záležitost. A patří nám všem. Je to od ČSSD pokus o krádež za bílého dne.

Mimořádnou schůzi ještě před volbami samozřejmě podpoříme. A budeme se ptát premiéra i jeho ministra Havlíčka, jak je možné, že podepsali takový dokument bez veřejné i odborné diskuse, bez projednání vlády i sněmovny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama