Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2014 11:25:35

Má představa o fungování českých poslanců v Evropském parlamentu

Má představa o fungování českých poslanců v Evropském parlamentu

Buďme silní i v Evropě

Vážené dámy, pánové, milí voliči,

díky 927.240 vašich hlasů, které jste našemu hnutí dali v parlamentních volbách, mám tu čest být jedním z ministrů a vicepremiérem koaliční vlády. Před volbami jsem říkal, že nebudu lhát, nebudu krást a budu pracovat pro lidi, tedy pro vás, občany naší země.

V našich resortech se chováme jako řádní hospodáři. Snižujeme vlastní rozpočty, abychom nemuseli navyšovat zadlužení našeho státu. Lidé nyní vidí, že to jde, a začínají věřit, že by se opravdu mohlo něco zlepšit.

Možná jste si už všimli, že nás čekají volby do Evropského parlamentu. Je pravděpodobné, že jste jim dříve téměř nevěnovali pozornost. Chápu vás. Nabídka stran, které odkládaly do Evropského parlamentu politiky, kterých se potřebovaly doma zbavit, nebyla zrovna z nejlepších. Asi nikdo z nás by nedokázal pojmenovat cokoli pozitivního, co pro Českou republiku kdokoli z našich europoslanců udělal.

Má představa o fungování českých poslanců v Evropském parlamentu je jiná. Některá rozhodnutí se i v Bruselu a Štrasburku předjednávají na chodbách, v kuloárech či na kávě. Europoslanci tedy musí mít přehled o fungování evropských institucí, musí být špičkově jazykově vybavení a také musí mít oporu v českém prostředí pro to, aby mohli evropské nařízení a normy přenášet do české reality.

S péčí řádného hospodáře budeme spravovat prostředky, které z Evropy čerpají naše ministerstva pro místní rozvoj, financí, dopravy a životního prostředí.

Poprvé od našeho vstupu do EU máme šanci, aby linka Brusel – Štrasburk – Praha dávala smysl, máme možnost mít podstatně větší vliv než za celých 10 let našeho členství v EU.

Ať budete volit kohokoli, prosím, přijďte k evropským volbám. Jsou důležité. Jsme totiž součástí Evropy, i když se nám někteří politici snaží namluvit, že to tak není.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama