Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2016 12:02:00

Ministr Babiš navštívil výrobce automobilového osvětlení

Ministr Babiš navštívil výrobce automobilového osvětlení

Místopředseda vlády České republiky a ministr financí Andrej Babiš zavítal v posledních dnech do Moravskoslezského kraje.

 Během své několikadenní pracovní cesty navštívil také jednoho z největších zaměstnavatelů v regionu, společnost Varroc Lighting Systems, která se specializuje na výrobu světelné techniky pro automobilový průmysl. Babiš si při této příležitosti se zástupci společnosti prohlédl nové výrobní prostory a slavnostním přestřižením pásky symbolicky zahájil provoz nejnovějšího modelu goniofotometru.

Varroc Lighting Systems, jeden ze světových lídrů v oblasti automobilového osvětlení, pokračuje v úspěšné expanzi. Nové prostory a výrobní haly kontinuálně rostoucí společnosti Varroc si osobně prohlédl i ministr financí Andrej Babiš během své návštěvy Moravskoslezského kraje. Společně s Toddem Morganem, viceprezidentem Varroc Lighting Systems, a dalšími zástupci firmy uvedl Babiš symbolickým přestřižením pásky do provozu nový goniofotometr.

Goniofotometr je zařízení, které se využívá pro měření intenzity, barvy vyzařovaného světla či odrazivosti světla od reflexních ploch v různých rovinách a pod různými úhly dle daných předpisů. Varroc Lighting Systems uvádí do provozu první ze dvou nově zakoupených modelů nejvyšší řady.

Pořízení nejmodernějšího přístroje zvýší celkovou efektivitu práce, jelikož přináší vyšší rychlost měření při zachování stejné kvality výstupu i s ohledem na požadavky bezpečnosti práce. Výhodou je také možnost měření výrobků větších rozměrů než doposud a velká variabilita při rozšiřování o nové moduly zařízení, které budou potřeba při měření technologicky složitějších světlometů a svítilen v dalších letech.

„Tento přístroj je prvním ze dvou nových goniofotometrů, které budeme letos instalovat. Celková výše investice činí 500 tisíc eur. V nedávné době jsme také zrekonstruovali zkušebnu, abychom mohli lépe a efektivněji testovat technologii nových laserových světlometů, které Varroc plánuje spustit do výroby v následujících měsících. Investice do goniofotometru byla pro Varroc logickým krokem už z toho důvodu, že LED světlomety a zejména technologie MATRIX mají vyšší nároky na testování,“ uvedl Todd Morgan, viceprezident společnosti.

Rozšiřování, investice a navýšení počtu zaměstnanců

Varroc v následujících 18 měsících investuje 1,8 miliardy Kč do nových výrobních prostor, vývoje a technického vybavení. Společnost roste, jen za poslední rok bylo přijato 100 inženýrů a předpokládá se, že tento trend bude pokračovat i v letošním roce. V říjnu 2016 hodlá Varroc otevřít nové centrum elektroniky vybavené speciálními elektronickými laboratořemi a testovacím zázemím. Očekávané investice v dalších měsících vytvoří více než 400 nových pracovních míst.

Ostravská kancelář vývoje už v dubnu rozšířila své prostory o 50 % své plochy. V květnu dokončil Varroc dle svých plánů druhou ze tří fází expanze, která rozšíří výrobní prostory o 8340 m2. Závod Rychvald rozšíří do roku 2017 svou výrobní kapacitu o téměř 8750 m2. Samotná výroba se rozšíří o 8 nových projektů pro zákazníky Jaguar Land Rover, Bentley a Ford. Varroc zde postaví úplně novou výrobní halu, kterou vybaví novými vstřikolisy, zařízeními pro povrchové úpravy a montážními linkami.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama