Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2022 20:49:00

Premiére Fialo, lžete. Totálně jste propásl šanci něco prosadit

Premiére Fialo, lžete. Totálně jste propásl šanci něco prosadit

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 13. října 2022 k předsednictví Rady Evropské unie a jednání vlády Petra Fialy.

 Pane premiére, když vás poslouchám, tak mám pocit, že nejenom vy nežijete v České republice, ale vy nežijete ani v Evropě. Proboha, kdo vám to píše? Proč vy stále lžete? Já jsem měl úplně jinou interpelaci. Vy jste dneska lhal, že jsme neřešili emisní povolenky. Já jsem napsal Ursule a Charlesovi Michelovi dopis, všem premiérům jsem napsal dopis. Pětkrát jsem vystoupil. Neříkejte, že žádná vážná jednání nebyla.

Zase jenom opakujete vaše lži. Green Deal - kolikrát ten Vondra už lhal? Já jsem s polským premiérem vybojoval, že nemáme závazek 55 % snížení emisí. Proč stále opakujete lži? Vy lžete v projevech. Vy lžete na sněmu Svazu průmyslu. Proč to děláte? Proč stále útočíte? Proč se nechováte normálně? Co jste vy udělal od 1. 7.? Nesvolal jste ani jednu Evropskou radu. Tak se ptám, proč jste nesvolal? To, že váš nejhorší ministr Síkela svolal čtyři rady, a výsledek je nula? To je váš výsledek. Co jste vy dělal osobně? Emmanuel Macron za svého předsednictví měl sedm rad - dvě mimořádné, dvě řádné. Vy budete mít ještě dvě řádné. Neformální setkání. Vy jste měli jedno neformální setkání na Hradě díky mně. Já jsem to prosadil. Nemusel jste nic dělat. My jsme měli Porto Sibiu (?) v prostorech, které byly katastrofa. Ano, chtěl jsem Hradčany. Přesvědčil jsem prezidenta. Vy jste neměl jedno bilaterální jednání. Vy jste měl s britskou premiérkou. Proč jste neměl s Erdoganem o migraci? Proč jste nesvolal Vé čtyřku, když Slováci teď s našimi policisty vracejí ty migranty? Proč jste nesvolal Vé čtyřku? Od 1. 7. jste neudělal vůbec nic, vůbec nic. (Předsedající: Čas.) Totálně jste propásl šanci prosadit něco!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama