Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2021 11:41:00

Sametová revoluce přinesla před 32 lety největší hodnoty, které máme

Sametová revoluce přinesla před 32 lety největší hodnoty, které máme

Státní svátek Den boje za svobodu a demokracii 17. listopad si připomněl premiér Andrej Babiš a další členové vlády v demisi mimo jiné u památníku na Národní třídě v Praze.

 Do oslav státního svátku se zapojuje i Úřad vlády, který pořádá poslední letošní den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci a slavnostně nasvítí Kramářovu vilu.

Premiér v demisi Andrej Babiš a další členky a členové vlády uctili památku studentů ze 17. listopadu 1939 a 1989 symbolickým položením květin u památníku událostí z listopadu 1989 na Národní třídě. „Sametová revoluce přinesla před 32 lety největší hodnoty, které máme. Svobodu slova, svobodu cestování, svobodné volby, možnost podnikat. Přeju vám všem krásný svátek, krásný 17. listopad,“ uvedl předseda vlády.

„Události 17. listopadu 1989 změnily život nám i generacím po nás. Dnes jsme si na Národní třídě u pamětní desky připomněli, jak náročná byla cesta ke svobodě a demokracii. Ke svobodě ohleduplné a nesobecké, k demokracii zodpovědné a solidární. V péči o tyto hodnoty nesmíme přestávat,“ dodala místopředsedkyně vlády a ministryně financí se Alena Schillerová, která se zúčastnila také pietního aktu uspořádaného u příležitosti Mezinárodního dne studenstva a Dne boje za svobodu a demokracii na Hlávkově koleji.

Státní svátek si připomíná také Úřad vlády ČR. Zapojí se do osmého ročníku akce neziskové organizace Díky, že můžem. Její součástí je i slavnostní nasvícení významných budov, které začíná symbolicky v 17 hodin a 11 minut. Úřad vlády proto v tento čas nasvítí v barvách české trikolory Kramářovu vilu, sídlo prvního československého předsedy vlády Karla Kramáře. V loňském roce tímto způsobem uctilo tzv. sametovou revoluci více než 50 významných objektů v České republice i na Slovensku. Více informací o plánovaných akcích neziskové organizace Díky, že můžem naleznete ZDE.

Úřad vlády také v den státního svátku pořádá letos poslední den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci. Brána významné historické budovy na pražské Kampě se návštěvníkům otevřela v 9.00 hodin a na komentovanou prohlídku reprezentační budovy vlády se mohou zájemci vydat až do 16.00 hodin. Podrobnosti a podmínky účasti na prohlídce naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama