Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2017 19:30:00

Tak pro pořádek, pan Sobotka uzavřel pakt se mnou

Tak pro pořádek, pan Sobotka uzavřel pakt se mnou

Vyjádření na Facebooku:

Pan premiér tvrdí, že mě s panem prezidentem spojuje “mocenský pakt”. Tak pro pořádek: pan Sobotka uzavřel pakt se mnou. V roce 2013. Podepsali jsme ho 13. ledna 2014. A ten pakt se jmenuje “koaliční smlouva”. Ta, kterou on a jeho ministři kontinuálně porušují tak, až je z ní neplatný cár papíru.

Koaliční smlouva totiž jasně říká, že premiér musí mít k odvolání ministra souhlas předsedy koaliční strany. A on takový souhlas NEMÁ. Jde totálně za hranu všech zákonů a pravidel. Ani nerespektuje rozhodnutí soudu - jak všichni dobře víme, jeho ČSSD odmítala a odmítá zaplatit 300 milionů právníkovi Zdeňkovi Altnerovi - a bude se tady ohánět Ústavou?

Je to jen hra, jak mě dostat z politiky. Proč? Aby ČSSD mohla dál dělat kšefty, jako například teď v dotacích pro fotbal, kde je pochybně rozdával dobrý přítel pana Sobotky a poradce ministryně školství Karel Březina. Ostatně, náměstkyně paní ministryně školství Kateřiny Valachové a její blízká přítelkyně Simona Kratochvílová je od včera ve vazbě.

Pan Sobotka bohužel uzavřel pakt s panem Kalouskem. Spolu přijali Lex Babiš, spolu, ruku v ruce, odmítli vyšší daně pro hazard, které jsem navrhoval. A dnes chce pan Kalousek podpořit menšinovou vládu pana Sobotky, kde nebudu já.

Takže, prosím vás, o jakém paktu tady pan premiér mluví?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama