Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2019 18:05:00

V Bílém domě máme o co bojovat

V Bílém domě máme o co bojovat

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě Spojených států

 Čau lidi, tak novináři už spekulujou jak šílený, co dám panu prezidentovi Trumpovi za dárek. No, chápu je. Prý jestli mu dám flintu anebo golfovou hůl. Já bych teda o jedné věci věděl. Nechám si to zatím pro sebe. Ale taky mě napadlo, že se zeptám i vás. Co myslíte? Co by amerického prezidenta potěšilo a zároveň nejlíp vypovídalo o naší zemi? Jasně, je to prezident, ale taky chlap. Kdo vlastně vymyslí nejlepší dárek pro chlapa? Chlap, nebo ženská? Skvělé téma, no ne? Házejte, co vás napadne, do komentářů. Ale moc prosím, ať to není český křišťál nebo šestka piv.

Tuhle schůzku Bílý dům oficiálně potvrdil ve čtvrtek a žiju tím samozřejmě já i všichni moji kolegové, probíhají intenzivní přípravy. A můžete se vsadit o co chcete, že na tuhle schůzku přijedu maximálně připravený. Donald J. Trump není profesionální politik, ale byznysmen. A jak jsem vám psal už z Davosu, jednání s takovými lidmi probíhají častokrát jinak a mnohem příměji než je v politice zvykem. Takže jsem zvědavý a těším se. Jo, těším se moc.

  V Bílém domě máme o co bojovat. Je to absolutně výjimečná příležitost pro naši zemi. Všichni teď mluví o Huawei nebo Westinghouse, ale to, co peněženky našich lidí ovlivní daleko víc, jsou třeba cla na evropská auta. Vždyť dodáváme součástky snad všem automobilkám na kontinentu. Rád bych od amerického prezidenta slyšel, co má v plánu. Napřímo. Ne jako doteď, zprostředkovaně od Evropské komise. A sám mu toho mám taky hodně co říct.

Nebudu se vám dál vypisovat, když je setkání až 7. března. Důležité je, že zrovna na výročí 30 let od sametové revoluce a 20 let od vstupu do NATO zasedneme s americkým prezidentem ke stolu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama