Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2014 11:24:47

Vytvořili jsme skupinu pro boj s daňovými úniky

Vytvořili jsme skupinu pro boj s daňovými úniky

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš a ministr vnitra Milan Chovanec se na dnešní schůzce dohodli na vytvoření pracovní skupiny pro boj s daňovými podvody v oblasti DPH a spotřebních daní.

Skupina, která začne pracovat okamžitě, je složená ze zástupců finanční a celní správy, FAÚ a policie. Do jednoho měsíce by měla předložit komplexní návrh dalšího postupu včetně časového plánu. „Chceme se zaměřit především na potírání kriminální činnosti organizovaných skupin specializovaných na podvody se spotřební daní a DPH, jedná se o takzvané karuselové podvody,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš. „Podle analýz renomovaných mezinárodních auditorů je Česká republika ohrožená při těchto podvodech, takzvaná VAT GAP, až ve výši 2,7 % HDP, to je celkově až 100 mld. korun,“ dodal.

Dále bylo dohodnuto, že u ČNB bude zřízen centrální registr účtů, který usnadní boj proti daňové kriminalitě tím, že umožní okamžité prověření bankovních účtů podezřelých subjektů. Zřízení registru si vyžádá legislativní změny, cílem je, aby byl funkční do roku 2015.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama