Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2018 21:18:00

Zákon o zbrždění růstu platů politiků musí projít

Zákon o zbrždění růstu platů politiků musí projít

Komentář na facebookovém profilu ke skokovému zvyšování platů politiků

 Další zákon, nebo spíš novelu, kterou potřebujeme, je zbrždění růstu platů poslanců. Měli jsme ve sněmovně projednat návrh, aby se od ledna NEZVÝŠILY o dvacet procent, ale “jen” o devět. Poslanci to ale odmítli. Bohužel včetně některých našich za hnutí ANO. Řekl jsem už novinářům, že to považuju za nehoráznost a ostudu. V tomhle s nimi fakt nesouhasím.

Mimochodem, s tímhle návrhem na zbrždění růstu platů jsem přišel já, když byla menšinová vláda hnutí ANO. Zdědili jsme totiž zákon o růstu po předchůdcích. V médiích si to chytře přivlastnili Piráti i SPD. I tak udělám maximum, aby můj návrh prošel.

Musíme ale přesvědčit všechny poslance, aby se to 16. 11. projednalo a zákon byl schválen tak, aby začal platit od 1. ledna 2019. Pokud nebude jiná možnost, podpoříme i program mimořádné schůze k této věci. Zákon musí projít.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama