Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2017 18:49:26 - mirek52

Budvar.

Je pravda, že se Vaše hnutí chce zbavit národního podniku Budvar? Jestli ano, co Vás vede k tomuto kroku? Evidentně jde o velice úspěšný a ziskový podnik.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2017 15:22:42 - Andrej Babiš
 Zdravím Mirku, není to pravda. Na Ministerstvu financí jsme vypracovali komplexní Strategii vlastnické politiky státu a předložili jsme ji vládě ke schválení. Stát by si měl držet podíly ve strategických společnostech kvůli dodávkám např. vody nebo elektřiny a ve společnostech podpůrných pro chod státu jako jsou nemocnice nebo třeba dopravní podniky. Nejsem principiálně proti vlastnictví Budvaru, ale je třeba si říct, že není ani strategickou ani podpůrnou společností. Dokud je Budvar ziskový, je samozřejmě příjemné, že na tom stát vydělává, ale až se dostane do ztráty, máme ji u pivovaru krýt z peněz daňových poplatníků? A obávám se, že ve ztrátě by skončily experimenty, které pan ministr Jurečka avizoval v médiích, jako třeba vařit pivo v Africe. Asi i proto naši Strategii vlastnické politiky státu odmítl, aniž by si jí vůbec přečetl.  Mějte se pěkně, AB Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE