Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2016 14:07:13 - christof

zdražení piva

Pivo se mělo původně zlevňovat a na místo toho v televizi mluví o zdražení. O co tady jde?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2016 15:09:28 - Andrej Babiš
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Dobrý den, děkuji Vám za dotaz a omlouvám se, že reagují až teď.

Na rozdíl od předchozí vlády postupně přistupujeme ke snižování DPH. V souvislosti s EET jsme prosadili snížení DPH na jídlo a nealko podávané v restauracích z 21 na 15 procent. Navrhoval jsem, aby se DPH snížilo také u točeného piva, ale přes mou opakovanou snahu se na tom nakonec koalice neshodla. Je to škoda, protože u nás je hodně takových hospůdek, jejichž tržby jsou založené hlavně na výtoči piva, a uvedené snížení DPH jim mohl usnadnit zavedení EET.

Pokud jde o zdražování, nevím, v jaké souvislosti by mělo nastat. Kvůli EET by se to dít nemělo. Na rozdíl o drahých registračních pokladen totiž EET umožňuje využít i velmi levná řešení, která nabízí trh a tak není potřeba žádný drahý certifikovaný přístroj, případně je možné použít stávající pokladnu, pokud se dá připojit na internet. Potom je snadné spočítat, že kvůli EET by restaurace ani hospody rozhodně neměli začít zdražovat. Zdravím, AB.