Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2020 5:35:00

Diskuze v současné době zachycují různá témata

Diskuze v současné době zachycují různá témata

Ať už se jedná o zrušení superhrubé mzdy, pomalé rozvolňování protiepidemiologických opatření nebo problémy, které zasahují jednotlivé občany a rodiny.

Když si uvědomíme, že čas, který nás s pandemií Covidu omezil, je zasahující do života každého z nás, není tato bilance vůbec příjemné.

Maminky řeší, kde koupit zimní bundu či boty pro děti, lidé se bojí ztráty zaměstnání a senioři podléhají stavu osamocení. Jak vše bude dál, lze jen stěží odhadnout. Proto jsou nevídané aktivity některých umělců, kteří vyčítají vládě, že je příliš omezila, zakázala výjezdy do zahraničí a hledají, kdejakou možnost, jak se postavit proti současnému vedení státu. Poslední píseň spojená s klipem pod názvem Vzít pušku na Babiše je ukázkou lidské malosti i trapnosti. V obsahu tohoto „díla“ neopomněl autor vzpomenout prezidenta Miloše Zemana a místopředsedu Poslanecké sněmovny Vojtěcha Filipa.

Když se hlouběji zamyslíme nad podstatou celé této aktivity, může se stát i návodem, jak by se mělo s politiky jednat. Myslím, že nikdo nechceme, aby se nesouhlas s různými rozhodnutími řešil pomocí zbraní, i když se jedná pravděpodobně o rádoby „uměleckou nadsázku“, jde o čin, který nelze vnímat jinak než ho razantně odsoudit. Pokud nemají někteří detailní představu o covidové pandemii, měli a mají desítky možností, jak pomoci v nemocnicích, dětských domovech, ústavech sociální péče, domovech seniorů nebo i jednotlivým rodinám.

V případě, že by se seznámili hlouběji s touto problematikou, patrně by nápady, které někdy zažíváme, nerozviřovaly veřejný prostor.

Doufejme, že ve světě se brzy objeví schválená vakcína, která šíření koronaviru zastaví a život se pomalu a jistě vrátí do normálních kolejí. K tomu v současné době můžeme přispět dodržováním veškerých daných opatření.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama