Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2018 9:07:40

KSČM naplňuje svůj volební program

KSČM naplňuje svůj volební program

Blíží se konec roku a je třeba udělat bilanci toho, co se podařilo splnit z volebního programu KSČM.

Blíží se konec roku a je třeba udělat bilanci toho, co se podařilo splnit z volebního programu KSČM. Mimo jiné se jedná např. o finance pro obce, které mohou použít v rámci oprav či realizace bytů pro své občany. Ani školy a mateřské školky nepřijdou zkrátka. Jednání rozpočtového výboru a především snaha KSČM dosáhla přesunutí financí na tyto aktivity. Taktéž nelze pominout ani zlevněné jízdné, které stát vyjde zhruba na 6 miliard korun ročně. Státem iniciované slevy využili především žáci, studenti a senioři. Sleva 75 % v autobusech a vlacích se týká studentů a žáků od 6 do 26 let a seniorů od 65 let. Máme za to, že KSČM právě v tomto případě udělala velký kus práce. Dále je třeba zdůraznit, že dlouhodobě prosazované placení prvních tří dnů nemocenské bylo také realizováno díky hlasům KSČM. Dále můžeme hovořit o zvýšení důchodů, zvýšení minimální mzdy, zlepšení podmínek pro pracovníky ve zdravotnictví a školství a také pro hendikepované, kdy stát na nutné pomůcky přispěje větší částkou nežli v minulosti. Rozhodně však nesmíme usnout na vavřínech. Dlouhodobě se vymezujeme proti zahraničním vojenským misím vč. mise v Afghánistánu.

Lidé neustále nesouhlasí s případným přijetím migrantů a jejich obavy z násilí jsou vzhledem k dění v nedalekém Německu oprávněné. Vláda se na posledním jednání rozhodla snížit počet míst ve státní správě od příštího roku zhruba o 860. I to je zajisté dobrý krok, který v příštím roce občané rozhodně ocení.

Máme před sebou volby do Evropského parlamentu a i když se objevuje spoustu výhrad proti EU, je třeba udělat vše pro to, aby byly úspěšné a naši kandidáti prosazovali pozitivní změny prospěšné jak pro republiku, tak i pro občany.

V poslední době jsme svědky různých politických šarvátek, které ve většině případů odvádějí pouze pozornost od skutečných problémů, které je třeba řešit. Mnohým lidem připadá, že tzv. kauzy jsou opravdu načasovány tak, aby uškodily a zamezily případnému řešení skutečných problémů, které jsou tak odsunovaný do pozadí s čímž samozřejmě nelze souhlasit. Lidé se na nás obracejí s žádostmi o pomoc, či poukazují na dlouhodobě neřešená témata, která vyplouvají na povrch. Jejich příčinou často byly kroky minulých pravicových vlád. Všichni si uvědomujeme, že nelze měnit věci ihned. V současné době však děláme maximum pro to, aby lidé byli spokojeni a alespoň částečně došlo k napravení chyb, které jim znepříjemňují život.

Věřme tedy, že se dočkáme dalších pozitivních zpráv a nebudeme ztrácet čas pseudokauzami, které se v éteru objevují. Žijeme v právním státě a ponechme tedy na příslušných orgánech jejich řešení. Doufejme, že v nadcházejícím roce 2019 se podaří postupnými kroky dosáhnout dalšího naplnění jednotlivých bodů z programu KSČM.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama