Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2018 10:28:16

Nepodléhejme manipulaci

Nepodléhejme manipulaci

Všichni potřebujeme především klid, pocit jistoty do dalších dnů.

Všichni potřebujeme především klid, pocit jistoty do dalších dnů. Je třeba řešit konkrétní problémy, které trápí nás všechny, ať už se jedná o stále se zvyšující ceny potravin, zdražení bytů, které jsou pro mladé občany nedostupné, stejně jako vyřešení problémů s dosahem na praktické lékaře, kterých na regionech neustále ubývá. Problémy máme s opravami komunikací zejména nižších tříd a před nastávající zimou k jejich opravám již pravděpodobně ve větší míře ani nedojde. Chybí nám místa ve školkách a pomalu a jistě se obnovují kdysi neuváženě rušené jesle. Naše populace stárne a senioři by uvítali větší počet domovů s pečovatelskou službou či dovozu obědů a zlevnění doplatků na léky.

Přestože se nám daří naplňovat jednotlivé body volebního programu je stále před námi velký kus práce. Proto je nepochopitelné budování různých kauz, které někteří v touze po moci neustále rozvíjejí. Problémy, které dnes řešíme zavinily především pravicové vlády. Dnes se spojil jakýsi podivný parlamentní blok a žádá vyslovení nedůvěry vládě. Když si přeložíme jejich požadavky jde o další destabilizaci země. KSČM prosadila mnoho ze svého programu, ať už se jedná o zvýšení důchodů, zvýšení platů, úhradu prvních tří dnů nemocenské, snížení cen jízdného pro studenty a seniory, snaží se zabránit dalšímu navyšování financí na zahraniční vojenské mise a rozhodně nesouhlasí s účastí našich vojáků na válečných operacích. Spojenectví ODS, KDU – ČSL, STAN, TOP 09, pirátů a SPD je podivnou aktivitou, ze které jasně vystupuje touha po uchvácení moci.

Většina občanů si nepřeje mimořádné parlamentní volby. Přesto však jedinci toužící po manipulaci s veřejným míněním se pokouší rozvrátit klid a místo práce nastolit období nejistoty a obav z budoucnosti. Žijeme v právním státě a ponechme tedy na orgánech činných v trestním řízení, aby tzv. kauzu Babiš vyšetřily.

V poslední době se naše ekonomika vzpamatovala a došlo k razantnímu snížení nezaměstnanosti. Tyto vládní šarvátky způsobují pouze nevěrohodnost, jak doma, tak i v zahraničí a to může mít vliv na další osud naší země a jejich občanů.

Věřme tedy, že dojde k právnímu vyřešení této kauzy a jejími promotéry nebudou pravicoví poslanci, kteří přivedli naši republiku i občany do problémů, které budeme ještě několik let napravovat. Navíc jaksi pozapomněli na své vlastní prohřešky, podivné prodeje a privatizace, které připravily lidi o práci a stát o miliardy korun.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama