Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2019 16:27:13

Teplo útočí

Teplo útočí

Horké léto přináší tedy spoustu otázek, na které je třeba hledat odpovědi.

Letošní horké léto se projevuje nejen počasím, které naši republiku a zvláště jižní Moravu změnilo k nepoznání. Vodní toky zaznamenaly úbytek vody, který dlouhodobě neregistrují ani pamětníci. Chovatelé dobytka snižují stavy, protože není čím krmit.

Zato naše politická scéna neumdlévá ani v horkém létě. Pravicové strany se šikují pro další volby a tvoří frontu proti Babišovi. Uvidíme, jaký vlastně bude program tohoto uskupení. Slepenec, který začíná hledat superlídra nevypadá příliš nadějně pro občany a řešení jejich problémů. Jediný cíl, porazit Babiše je poněkud nevýhodný pro Českou republiku i nás občany. V současné době vznikající ,,přátelství“ politických lídrů těchto stran při rozhodování o tom, kdo z nich bude první vezme se vší pravděpodobností za své. Když zavzpomínáme na jejich mediální půtky a vzájemné napadání je láskyplné obětí v dnešních dnech, které národu předvádějí poněkud úsměvné.

Problémy, které v současnosti trápí mnohé z nás neřeší ani okrajově. Jednotnost názorů se nedá v rámci jejich politické rozlišnosti předpokládat. Je třeba se zamyslet nad další funkčností zdravotnictví, jehož nedostatečnost a mnohdy i nedostupnost v menších obcích a městech začíná působit vážné problémy. Nedostatek životně důležitých léků doslova ohrožuje občany. Bohužel aktivita ministra zdravotnictví při řešení této situace je poněkud laxní.

V současné době vznikající agentura, která má řešit sport a jeho financování skrývá také mnoho otazníků. Financování sportu a koncepce, která má toto řešit je patrně dosud neznámou i pro jejího potencionálního šéfa, poslance Milana Hniličku. Na řešení problému kolem sportu a jeho financování čekají především netrpělivě sportovci na menších městech a obcích. Zde finance chybí natolik, že malé kluby stojí těsně před katastrofou.

Horké léto přináší tedy spoustu otázek, na které je třeba hledat odpovědi. Program KSČM nabízí v mnoha oblastech koncepční řešení. Tolerance současné vlády již pomohla prosadit mnohé z našeho volebního programu a to je myslím nejpádnější argument proč se KSČM pro tuto toleranci rozhodla. Z naší strany se tedy nejedná o prázdná slova a sliby, ale reálné výsledky.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama