Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2019 12:31:13

UHLAZENÝ PROFESOR FIALA A JEHO KAMARÁD STAROSTA NOVOTNÝ

UHLAZENÝ PROFESOR FIALA A JEHO KAMARÁD STAROSTA NOVOTNÝ

Starosta Řeporyjí evidentně touží po svém zviditelnění.

Starosta Řeporyjí evidentně touží po svém zviditelnění. Člen jedné z klasických pravicových stran ODS se však zcela vymyká stylu této strany. Před časem zcela neznámý člověk se snaží své ,,zkušenosti“ uplatnit zřejmě jako nový trend politiky modré strany. Je však velmi úsměvné, že předseda Fiala, který tolik proklamuje slušnost a péči o občany, k excesům tohoto svého starosty mlčí ba naopak jej podporuje. Že by nový pokus o zvýšení preferencí?

Jak dlouho budou mlčet slušní lidé je otázkou. Rozhodně není pravdou, že ODS může vše. Domněnka, že tato značka je i ochranou známkou pro vulgarity a nevybíravé útoky je omyl. Novotný si evidentně pro své výhružky vybral členy KSČM i stranu jako takovou.

V případě Novotného se však nejedná o politický marketing, ale ubohost kterou nemůže žádný rozumně myslící člověk akceptovat. V současné době si vybral za svůj terč KSČM. Tyto útoky prostřídává s ataky na Čínu a Rusko. Kdo bude jeho dalším objektem zájmu ukáže budoucnost.

Nikdo netvrdí, že musí mít stejný názor, jako mají ostatní. Ze svých lokálních témat se snaží svojí vulgaritou udělat problémy celostátní a v poslední době napadá i zahraničí. V tomto případě se Novotnému daří jediné – poškozovat dobré jméno funkce starosty. Jde o jakýsi krach politické etiky a lidé rozhodně nejsou nadšeni z takovéhoto jednání svého představitele. Pozice starosty totiž není postava komika ani hrůzovládce. Výhružky možná dokáží momentálně někoho zastrašit, ale rozhodně nejsou prostředkem ke koncepčnímu řešení problémů. Důvěra občanů v právní stát a jeho instituce, tak bere povážlivě za své.

Zatím může být některými brán jako nutné zlo, ale pokud se hlouběji zamyslíme, tak dojdeme k závěru, že takovýto člověk do funkce starosty rozhodně nepatří. Ve své podstatě neřeší konkrétní problémy, pouze svým vystupováním zviditelňuje sám sebe. Otázka zní, jak se s takovými postoji člena ODS vyrovná tato strana a hlavně její předseda Fiala? Že by tato Novotného rétorika byla novým tahem Fialy na politické scéně? Děkuji, nechci!



Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama