Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2015 10:15:00

K úniku dat o pacientech nedošlo

K úniku dat o pacientech nedošlo

Vyjádření k reportáži České televize ze dne 5. února 2015 „Ve východočeských nemocnicích unikly údaje stovek pacientů“.

Celou situaci jsem projednal se všemi zúčastněnými. Schůzky se mimo zástupců vedení kraje zúčastnil ředitel Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje MUDr. Jiří Skřivánek i předseda dozorčí rady holdingu MUDr. Pavel Trpák. V prvé řadě bych chtěl ujistit všechny pacienty krajských nemocnic, že jejich osobní údaje nikam neunikly ani nebyly zneužity. Data neobsahovala identifikaci pacientů, neobsahovala ani jméno nebo například bydliště pacienta.

K úniku dat na veřejnost mimo Zdravotnický holding KHK a zpracovatele dat nedošlo. Chyba je z našeho pohledu v nedostatečné komunikaci mezi nemocnicemi a Zdravotnickým holdingem.

Kontrolní orgány Zdravotnického holdingu KHK a.s. i Rada Královéhradeckého kraje nechají prověřit celou situaci a zároveň i systém a mechanismy s nakládáním dat.

Data byla použita pro ekonomickou analýzu zkoumání efektivity správnosti zdravotní péče, která je pacientům v nemocnicích poskytována. Data byla použita pouze k analýze a bylo smluvně zajištěno, že budou po zpracování analýzy vymazána.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama