Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2010 12:32:00

Proplácení poplatků končí

Proplácení poplatků končí

Pacienti v královéhradeckých krajských nemocnicích budou opět platit poplatky.

Královéhradecký kraj od čtvrtka 10. června zruší systém úhrad zdravotnických regulačních poplatků za pacienty ve svých zdravotnických zařízeních. Kraj tak reaguje především na výhrady Evropské komise, podle níž může být dosavadní systém proplácení zdravotnických poplatků formou nedovolené podpory. Dnes dopoledne o tom rozhodli krajští radní na své mimořádné schůzi.

Vedení kraje nesouhlasilo se zavedením regulačních poplatků ve zdravotnictví a kraj považoval zavedení krajského systému úhrad za pacienty za dočasnou sociální službu. Kraj předpokládal, že český parlament v dohledné době zruší celý systém vybírání regulačních poplatků ve zdravotnictví.

Pacienti Královéhradeckého kraje měli v souvislosti s regulačními poplatky možnost přijmout dar kraje ve všech zdravotnických zařízeních kraje od loňského února. Dosud v rámci tohoto systému zaplatil celkem přes 61 milionů korun.

Imrich Dioszegi
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama