Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2023 22:10:00

Evropa není nějaký zlý, abstraktní Brusel. Evropa jsme my všichni

Evropa není nějaký zlý, abstraktní Brusel. Evropa jsme my všichni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k EU.

 Brusel schválil, Brusel nařídil, Brusel chce!

Takové titulky často zdobí novinové články. Brusel a Štrasburk jsou ale jen místa, kde se sházejí zástupci jednotlivých členských zemí, komisaři nominovaní národními vládami a my europoslanci, kterým jste dali svůj hlas, abychom vás zastupovali. Evropa není nějaký zlý, abstraktní Brusel. Evropa jsme my všichni. 

Právě tuto skutečnost dobře rozebírá dokument My v Evropě, jehož promítání jsem se v úterý zúčastnil a ve kterém sám vystupuji. Vysvětluje, proč je pro nás Evropská unie důležitá a že to rozhodně není jen nějaký neuchopitelný moloch, který nám něco nařizuje. Že naopak představuje unikátní příležitost, jak prosadit zájmy naší malé země ve velkém světě. A je jen na nás, zda se této příležitosti konstruktivně chopíme, nebo zda budeme jen vše odmítat a kritizovat, jak to dělají někteří politici.

Na dokument se může každý podívat na webových stránkách iVysílání České televize. Můžu jen doporučit. Film je to moc povedený.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama