Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2021 8:38:00

Zablokování Trumpových účtů je nepřípustná praktika

Zablokování Trumpových účtů je nepřípustná praktika

O tom, co je nelegální obsah by měly rozhodovat nezávislé soudy, říká místopředseda Evropského parlamentu Marcel Kolaja.

 Podle něj je nepřípustné, aby sociální sítě Twitter a Facebook blokovaly účty prezidenta Trumpa dle vlastního uvážení. Kolaja se ale zároveň jasně distancuje od Trumpových výroků.

„Trumpovy nepravdivé výroky ohledně ukradených voleb odsuzuji. Zároveň si ale myslím, že o blokování účtů nebo odstraňování obsahu má rozhodovat nezávislý soud. Je nepřípustné, aby Mark Zuckenberg sám rozhodoval o tom, co je v pořádku, a co ne,“ říká pirátský europoslanec a místopředseda Evropského parlamentu Marcel Kolaja.

Právě Kolaja už od počátku svého mandátu pracuje na legislativě, která v budoucnosti zásadním způsobem reformuje pravidla na Internetu. Tzv. akt o digitálních službách v prosinci loňského roku představila Evropská komise.

„V Evropském parlamentu budu i nadále prosazovat, aby finální rozhodnutí o nelegálním obsahu bylo v rukou nezávislých soudů,“ doplňuje Kolaja. Aby rozhodnutí soudů bylo rychlé a efektivní, je podle něj potřeba je modernizovat pro digitální věk. Oddělení, která se budou vyloženě touto problematikou zabývat pak musí mít dostatečnou kapacitu.

Akt o digitálních službách přichází přesně dvacet let po směrnici o elektronickém obchodu. Ta dosud reguluje chování internetových platforem, dnes však pokulhává za realitou. Novou legislativu teď čekají úpravy ze strany Evropského parlamentu a Rady.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama