Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2019 20:20:00

Jsem obviněn z toho, co jsem neudělal a ani udělat nemohl

Jsem obviněn z toho, co jsem neudělal a ani udělat nemohl

Informace o pokračování soudu a mé účasti na jednání v jednotlivých dnech.

Po víkendu bude po zhruba dvouměsíční pauze soud pokračovat v projednávání případu souvisejícího s rekonstrukcí kostela Máří Magdaleny. Jednání soudu je pro mě důležité a osobně se ho účastním vždy, když je má přítomnost nezbytná. V příštím týdnu tak budu u soudu určitě přítomen v pondělí ráno a poté odpoledne od 13:00, v úterý dopoledne a ve středu dopoledne. Ve zbývajícím čase budou podle informace soudu probíhat výslechy svědků, které většinou neznám a jejichž výpovědi se mě netýkají. Proto požádám předsedu soudního senátu, aby mě z jednání v těchto konkrétních případech omluvil.

Jsem rád, že v březnu zazněly z úst svědků, které si soud předvolal, nebo z jejich písemných výpovědí některé zásadní informace: například to, že lidé údajně napsaní v jakési tabulce o této skutečnosti nemuseli vůbec vědět a peníze "určené pro ně" si chtěli rozdělit jiní (jak vyplynulo ze čtené výpovědi pana Perglera) a že jeden člověk, byť by to byl předseda regionální rady, nemohl sám o své vůli prosadit konkrétní projekt (jak potvrdil hejtman Martin Netolický, kterého soud předvolal jako svědka). Od začátku kausy v listopadu 2014 tvrdím, že jsem obviněn z toho, co jsem neudělal a ani udělat nemohl, žádný úplatek jsem nepřijal ani mi ho nikdo nenabízel, a věřím, že ke stejnému závěru dojde i soud a že se soudní jednání nepotáhne několik dalších let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama