Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2019 13:05:00

V našem kraji vzniká velmi kvalitní architektura

V našem kraji vzniká velmi kvalitní architektura

Výstava v libereckém OC Forum představuje Soutěž Karla Hubáčka

Které stavby v Libereckém kraji získají tituly v architektonické Soutěži Karla Hubáčka? To se ještě neví. Během léta se však s jednotlivými nominovanými stavbami a realizacemi ve veřejném prostoru mohou obyvatelé kraje seznámit na putovní výstavě, která procestuje region křížem krážem.

Nyní je k vidění v pasáži libereckého obchodního centra Forum, odkud postupně zavítá na městské úřady partnerských měst Turnova, Semil a Jablonce nad Nisou. 

Na zelených panelech se nalézají základní informace o soutěži a představení jednotlivých pěti desítek přihlášených staveb nebo realizací. Zároveň se na nich nacházejí údaje o tom, jak hlasovat do kategorie Cena veřejnosti: buď prostřednictvím QR kódů, které jsou na panelech vedle snímků jednotlivých staveb anebo do 15. října tohoto roku ZDE

Záštitu nad soutěží nesou hejtman Libereckého kraje Martin Půta a Radka Loučková Kotasová, krajská radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování. „Díky inovacím, novému webu soutěže i díky přímému oslovování potenciálních účastníků se v našem regionu podařilo vzbudit veliký zájem o tuto soutěž. Mnoho přihlášených staveb je unikátních i v rámci celé republiky, což dokazuje, že i v našem kraji vzniká velmi kvalitní architektura,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Porota, složená ze zástupců Libereckého kraje i všech dalších partnerů soutěže, udělí ceny ve čtyřech kategoriích. První a hlavní z nich je Cena Karla Hubáčka, udělená za nejzajímavější stavbu nebo úpravy veřejného prostoru a krajiny. O ni se uchází 42 staveb. Dalšími jsou Cena za inovaci udílená za výjimečné návrhy, v nominaci na níž se objevila jedna stavba, Cena junior pro studenty, věnující se stavebnictví a architektuře — šest staveb — a ocenění pro významnou osobnost v oboru stavebnictví, kde je jedna nominace.

V průběhu léta bude komise cestovat po jednotlivých stavbách, aby objektivně posoudila jejich kvalitu a inovativnost. „Je důležité vidět, jak samotné dílo zapadá do daného prostoru,“ popsala průběh hodnocení radní Radka Loučková Kotasová.

Koncem října letošního roku se bude konat slavnostní vyhlášení vítězů soutěže, a to v rámci galavečera, kdy budou oceněny stavby vybrané porotou jako ty nejlepší a zároveň bude vyhlášen vítěz kategorie Cena veřejnosti.

Vyhlašovatelem soutěže je Liberecký kraj. Partnery jsou města Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Semily, Turnov, dále Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama