Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2011 16:10:26

Brno získalo v soutěži o stavbu roku několik ocenění

Brno získalo v soutěži o stavbu roku několik ocenění

Ve středu 13. 4. 2011 byly na brněnském výstavišti při příležitosti Mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2011 vyhlášeny výsledky 9. ročníku soutěže Stavba Jihomoravského kraje 2010.

 Stavby stojící na území města Brna se umístily na předních místech hned v několika kategoriích. Statutární město Brno jako investor získalo 1. místo v kategorii bytové stavby za Dům s pečovatelskou službou Komín a 2. místo v kategorii stavby občanské vybavenosti za krytý plavecký bazén MČ Kohoutovice. Zvláštní cenu získala rekonstrukce Labyrintu pod Zelným trhem.

 „Velmi mě těší, že v soutěži Stavba Jihomoravského kraje většinou dominují objekty a domy z Brna a že ani letošní ročník není výjimkou. Město Brno do soutěže přihlásilo dvě stavby a obě byly oceněny. Svědčí to o tom, že tvář našeho města se stále mění k lepšímu,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

 Soutěž vyhlašuje Jihomoravské stavební společenství při Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR pod záštitou Jihomoravského kraje. Jejím posláním je prezentace a propagace kvalitních výstavbových projektů v kraji a přiblížení nejlepších stavebních děl a jejich tvůrců laické i odborné veřejnosti.

Soutěž má šest kategorií (stavby občanské vybavenosti, bytové stavby, průmyslové stavby a technologické stavby, dopravní a inženýrské stavby, rekonstrukce staveb a objektů, vodohospodářské a ekologické stavby) a v každé z nich může být udělena hlavní cena – titul Stavba Jihomoravského kraje 2010 – a čestná uznání.

 Oceněné brněnské stavby:

 Dům s pečovatelskou službou Komín, Vavřinecká 13 (bytové stavby)

 Krytý plavecký bazén MČ Kohoutovice (stavby občanské vybavenosti)

  Klinika chorob prasat Veterinární a farmaceutické univerzity Brno (průmyslové a technologické stavby)

 První část odstavného nádraží v Brně (dopravní a inženýrské stavby)

 Víceúčelový objekt v proluce Orlí a Benešovy ulice (stavby občanské vybavenosti)

 Jurkovičova vila (rekonstrukce staveb a objektů)

 Labyrint pod Zelným trhem (rekonstrukce staveb a objektů)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama