Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2011 19:05:44

Primátor Roman Onderka slavnostně otevřel Národní tkáňové centrum

Primátor Roman Onderka slavnostně otevřel Národní tkáňové centrum

Společně s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem byl primátor města Brna Roman Onderka ve čtvrtek 15. září u otevření Národního tkáňového centra v Brně.

 Národní tkáňové centrum přinese novou kvalitu péče pacientům. Od konce října začne dodávat nemocnicím v celé republice "umělé" cévní protézy, chrupavky či buněčné kožní štěpy pro tkáňovou terapii. K přípravě tkání využije nanomateriálů, buněk pacientů a postupů genového inženýrství.

 „Jsem velice rád a chtěl bych poděkovat ministerstvu zdravotnictví a soukromému investorovi, že si pro vybudování Národního tkáňového centra vybrali právě Brno. Věda, výzkum a inovace mají v Brně své místo. Obyčejný člověk možná nebude vnímat přínos Národního tkáňového centra jako takového, nás proto čeká velká práce při propagaci tohoto oboru. Domnívám se, že je zásadním medicínským oborem pro budoucnost celé republiky,“ uvedl při otevření centra primátor města Brna Roman Onderka.

Národní tkáňové centrum za 420 milionů korun patří mezi moderní světová zařízení. Stát vlastní 24 procent akcií, které nakoupil za 3,39 miliony korun. Má nejen funkci kontrolní, ale i vlastnickou. Moderní pracoviště financují soukromé zdroje a evropské dotace, nikoliv stát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama