Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2021 6:37:00

Piráti Zlínského kraje zvolili čelní kandidáty pro sněmovní volby

Piráti Zlínského kraje zvolili čelní kandidáty pro sněmovní volby

Po úspěšném zvolení lídra pirátské kandidátky do Poslanecké Sněmovny Františka Elfmarka si členové krajského fóra zvolili další kandidáty.

 Pirátskou dvojkou byl zvolen podnikatel Zdeněk Třos z Rožnova pod Radhoštěm a první trojku uzavřel Marek Houser z Uherského Hradiště.

František Elfmark je obhajující pirátský poslanec, člen výboru pro životní prostředí, kde se aktivně zabývá především legislativou v oblasti odpadů a recyklace (ZDE), ale také dbá o ochranu velkých šelem v souvislosti s návratem vlků do české krajiny. Kromě toho se aktivně věnuje velmi ožehavé kauze Bečva (ZDE) a proto je rád, že mu bude krýt záda rožnovák Zdeněk Třos. „Jsem potěšen, že se kolega zajímá o ochranu zvířat a lesa, a rád jej uvítám v některém z našich odborných týmů, kde se zabýváme nejenom životním prostředím,” říká František Elfmark.

Zdeněk Třos je krajským místopředsedou a spolumajitelem veganského bistra Mooi v Brně, které má i franšízovou pobočku v Praze. Jeho hlavním cílem bude dosáhnout lepší ochrany zvířat, dopadu živočišné výroby na životní prostředí, ale také se chce věnovat oblasti digitalizace nebo problematice Lesů ČR a kůrovce. „Děkuji za podporu krajského fóra, je to pro mě velká životní výzva a obrovská zodpovědnost. Čeká nás hodně práce a do kampaně půjdu s veškerým svým nasazením,” shrnul po svém zvolení Zdeněk Třos.

Stejně jako František Elfmark je i třetí pirátský kandidát Marek Houser z Uherského Hradiště. Jsem rád, že oba kandidáti pocházejí z různých koutů kraje. Jsou plní elánu a energie, a proto věřím, že naše společná kampaň bude mít velmi profesionální úroveň,” dodává poslanec Elfmark.

Marek Houser je předsedou Pirátů v Uherském Hradišti, pracuje v online magazínu Svět Androida. Kromě logické vazby na IT a digitalizaci se zaměřuje především na oblasti kultury a sportu, ve kterých se také aktivně pohybuje. „Předně chci poděkovat členské základně za důvěru, na kterou chci hned navázat se získáváním ještě větší důvěry i u voličů. Poctivá pirátská politika nese ovoce a letos máme velkou šanci společně změnit chaotické (ne)vedení naší země,” věří Marek Houser.

Členové krajského fóra si v následujících dnech zvolí zbytek krajské kandidáty, kteří následně obsadí dohodnutá místa podle koaliční smlouvy s hnutím STAN.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama