Daniel Petruška

  • Pardubický kraj
  • Kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2010 12:28:39

Konzervativní neznamená nudný

Konzervativní neznamená nudný

Všichni mají mít právo i povinnost rozhodovat sami o sobě.

V příštích čtyřech letech se chci věnovat dobudování infrastruktury v Pardubickém kraji i v Pardubicích. Dále se chci zasadit o to, aby lidé mohli rozhodovat sami o sobě. Nesouhlasím s dalším zadlužováním naší země a prosazuji taková opatření, která by skutečně zabránila prohlubujícímu se státnímu dluhu.

Jsem konzervativec

Jako pravicový politik si myslím, že všichni mají mít právo i povinnost rozhodovat sami o sobě. Stát samozřejmě musí poskytovat jisté základní služby a plnit roli garanta solidarity mezi jednotlivci i skupinami ve společnosti, se zneužíváním tohoto principu však zásadně nesouhlasím. Jsem konzervativec, ale konzervativní neznamená nudný. Problematiku infrastruktury řeší již několik generací politiků. Jedná se o závažný problém, kterému se budu naplno věnovat. Zasadím se o brzké zahájení výstavby rychlostní komunikace R35, o vybudování obchvatu Pardubic a dalších měst v kraji. Všemi silami budu podporovat zájmy našeho kraje. 

Staré ekologické zátěže Parama

Jako poslanec jsem se podílel na přípravě odstraňování starých ekologických zátěží Parama, které byly objeveny na křižovatce U Trojice v Pardubicích. Tyto zátěže brání vybudování dopravního uzle, který by v budoucnu zvládl čelit náporu kamionů přijíždějících z rychlostní komunikace R35. O způsobu sanací rozhoduje Ministerstvo financí České republiky, které je také financuje.

Zabráníme státnímu bankrotu

Situace veřejných financí je již neudržitelná. Nemůžeme připustit, aby se zadlužování státu stalo vážným problémem nejen dnešních, ale i budoucích generací. Je velmi nezodpovědné tvrdit, že naší zemi nehrozí vážné ekonomické problémy. Pokud nezačneme podnikat kroky vedoucí ke konsolidaci veřejných financí, hrozí i nám taková situace, jaká byla k vidění třeba v Maďarsku nebo Řecku. Nemůžeme dále navyšovat dluhy utrácením prostředků, které nemáme. Naopak musíme zabránit prohlubujícímu se dluhu. Zdravé veřejné finance jsou předpokladem prosperity a lepší odolnosti vůči krizím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama