Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2014 0:31:23

Jen lidé chudí duchem bourají stavby, které by ještě mohly sloužit.

Jen lidé chudí duchem bourají stavby, které by ještě mohly sloužit.

Uvědomuji si plně, že tímto svým článečkem na sebe opět přivolám kritiku, ale nemohu jinak.

 

Uvědomuji si plně, že tímto svým článečkem na sebe opět přivolám kritiku, hněv a dokonce i nenávist největších antikomunistů současné doby, z nichž jen tak mimochodem, celá řada plně využívala, až zneužívala výhod minulého socialistického režimu, někteří byli dokonce i placeným i agenty Gestapa,  StB, KGB či CIA, a nyní se chtějí, opět „análním alpinismem“ zavděčit novodobým vůdcům, ale nemohu jinak.

Připadá mi totiž hodně hloupé, aby se zboural obrovský pražský „Hotel Praha“, který si údajně, tedy podle zpráv z našich, již celá léta tendenčně pomatených sdělovacích prostředků, jejichž redaktoři a novináři se snaží zalíbit současnému antikomunistickému trendu stejně, jako to tupě dělali celá minulá léta komunističtí novináři a redaktoři k režimu socialistickému, a tvrdí, že si tento hotel vybudovali komunisté jen sami pro sebe, že je to obrovské a architektonicky „nemožné“ dílo, že je to „ostuda“ hlavního města Prahy a „megadílo“ zmatených komunistických normalizátorů a nejraději, protože je odtamtud krásný výhled na Prahu, by si tam postavili své novodobé rodinné „magadomy typu Janoušek“, aby ukázali „ubohým“ lidem „práce“ v podhradí, že oni – bývalí veksláci, masňáci, zelináři, šmelináři, agenti zahraničních rozvědek a někteří další podvodníci a udavači, včetně zvlášť vybraných tehdejších nomenklaturních kádrů bývalé KSČ, že na to mají.

Zatímco se tady zcela v rozporu se zdravým rozumem zachraňují po léta zchátralé zbořeniny a vyrabované kostely, do kterých církev nikdy „nevrazila“ ani korunu, a vráží se do nich stovky milionů korun ze státního rozpočtu a z daní nás všech, které se lidem nikdy nevrátí a bylo by možné je účelně využít úplně jinde, např. při výstavbě domů pro seniory, či osoby postižené, tady se bude bourat obrovská stavba, a zcela neobvyklé architektonické dílo, které není starší než 30 let (aby mne zase nějaký nevzhledný pačesatý „myslitel“ neobviňoval, že lžu – dám tady rozmezí 25 až 40 let, protože to přesně nevím, ani to nehodlám zjišťovat, a ani jsem tam nikdy osobně nebyl, ale ani to není vůbec důležité) a mohlo by ještě minimálně dalších 200 let sloužit lidem naší země. A pokud ne jako exkluzivní hotel, protože to novodobí zbohatlíci „kočírovat“ neumí, neboť chtějí všichni rychle zbohatnout, neplatí daně, okrádají vlastní zaměstnance a obecně kradou úplně na všem, tak alespoň jako domov důchodců, či domov pro seniory, kterými se movitější důchodci cítí a označení domov důchodců přímo nesnáší, či jako knihovna, jako museum, galerie či jiné, společensky významné dílo. A i kdyby tam tato stavba stála dalších 200 let jen tak bez užitku, jako dominanta Prahy, jako dokument určité doby či jako útulek armády spásy pro bezdomovce, či vysloužilé politiky, se kterými se již odmítají dnes bavit i bezdomovci, bylo by to rozhodně prospěšnější, než zbourání této obrovské socialistické mega-stavby.

Už jste v nějaké slušné zemi, ať již na západ či na východ, viděli, že by si tam někdo dovolil zbourat určitou stavbu či jen pomník nějakého vojevůdce či diktátora přesto, že to byli vesměs zločinci a vrazi, kteří na svých vojenských výpravách masově vraždili nevinné civilisty, znásilňovali ženy, likvidovali celé vesnice a města, kradli historické památky a likvidovali celé národy jen proto, aby rozšířili svoje impérium? Ta díla, která někdo z umělců a architektů vymyslel, obhájil před komisí, získal na ně finanční prostředky a pak je i vytvořil, takřka všude stojí doposud, jako dokumenty určité doby. Je to historie, kterou si slušné národy nechtějí vymazat a stavby a sochy ukazují hrdě turistům. Jen arogantní a nevzdělaní tupci ničí obrovská díla hodná obdivu, protože tím chtějí ukázat svou sílu. Závistivci, udavači ve všech režimech, duševní chudáci a kulturní negramoti. Nikdo jiný to totiž nedopustí.

Přemýšlejte o tom přátelé (i nepřátelé, jste-li toho vůbec schopni).

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

(V průzkumu popularity menších neparlamentních stran na www.parlamentnilisty.cz má dnes, tj. 31. ledna 2014, nová a moderní levicová politická strana - LEV 21 - Jiřího Paroubka  již podporu 57 % (doposud hlasovalo jen 1.547 respondentů).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama