Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2014 23:25:15

Kdo hází klacky pod nohy České zbrojovce?

Kdo hází klacky pod nohy České zbrojovce?

Česká zbrojovka Uherský Brod je jednou z našich nejúspěšnějších firem, která ani v pohnutých porevolučních devadesátých letech minulého století nebyla vytunelována a nezničily ji ani hloupé názory některých polistopadových politiků. Naštěstí.

 

Česká zbrojovka Uherský Brod je letitým tradičním a ryze českým výrobcem vysoce kvalitních loveckých, sportovních a vojenských ručních palných zbraní. Byla založena již v roce 1936 a od té doby šíří slávu přesného českého strojírenství, špičkového zbrojířského a nástrojařského řemesla a novátorských konstrukcí našich zbraní nejen u nás doma, ale takřka po celém světě. I když i ona měla v porevolučních letech doslova namále, když tehdejší prezident Václav Havel až přehnaně populisticky prohlašoval, že vyrábět a prodávat zbraně je nemravné, neboť se jimi také zabíjejí lidé, a následně jsme pak, nejen „díky“ němu a dalším naivním „pravdoláskařům“, přišli o řadu tradičních zahraničních trhů, které takřka okamžitě obsadily zbrojařské firmy z Německa, Rakouska, Belgie, Itálie a USA a již je zpět nikdy nezískáme. Bohužel.

Jen díky obrovskému entuziasmu takřka všech špičkových odborníků v České zbrojovce v Uherském Brodě, kteří byli vždycky na svoji zbrojovku hrdí a nedali si do své firmy, ani tam vyráběnému sortimentu, moc mluvit, ani od porevolučních politiků, neměnili bezhlavě managament svého podniku jen proto, že celé tehdejší vedení bylo v minulém režimu povinně v KSČ, což se již po „sametové“ revoluci nenosilo, a i když i v této naší zbrojovce nastaly dost velké problémy, tamní špičkoví odborníci je řešili a také úspěšně vyřešili.

Jistě jim k tomu pomohla i obrovská obliba slavné pistole ČZ, vzor 75, ráže 9 mm Luger, která se úspěšně prodávala takřka do celého světa a která se stala i objektem průmyslové krádeže, neboť ji v různých modifikacích, neautorizovaných kopiích a napodobeninách vyráběla i řada zemí, které se snažily marně vyvinout obdobnou „svoji“ pistoli. Následně bodovala i inovovaná pistole ČZ 85, která se již vyráběla v řadě různých modifikací a vznikla zde i speciální policejní verze pro naši policii, kterou však původně tehdejší vedení ministerstva vnitra v čele se Stanislavem Grossem odmítlo a z - pro mne nepochopitelných důvodů -prosazovalo pistole od rakouské firmy Glock.

Když se člověk zamyslí nad způsobem uvažování tehdejších našich politiků, kteří by zakázku na výrobu 45 000 pistolí pro naši Policii České republiky, následný servis i náhradní díly, za stovky milionů korun, klidně přihráli do Rakouska, čímž by nejen připravili naši Českou zbrojovku o lukrativní zakázku a práci pro stovky našich řemeslníků ve zbrojovce zaměstnaných, kteří nemuseli být propuštěni, běhá mi ještě dnes mráz po zádech a jsem rád, že jsme to tehdy, jako policisté, dokázali s politiky „uhrát“ a zakázka zůstala doma.

Ač se o České zbrojovce v poslední době moc nemluví, byť jsou její úspěchy na dnešní dobu vynikající, a to nejen díky zcela nové kategorii vojenských ručních palných zbraní pro naši armádu a policii, díky úspěchům v mezinárodních soutěžích v řadě světových destinací, ale i díky kvalitním a žádaným zbraním pro lovecké účely, které jsou celá léta úspěšně exportovány i do USA, Kanady a do dalších významných zemí světa, dost mne dnes překvapila zpráva, že mimo uraženého Německa, které žárlí již dlouhodobě na to, že řadu mezinárodních soutěží nevyhrávají oni, ale vyhrává je právě naše Česká zbrojovka Uherský Brod, a proto dlouhodobě brání exportu našich zbraní přes jejich území, ale že nám značně škodí i populistický postoj lidskoprávní organizace Amnesty International, která tvrdí, že Egyptské ozbrojené složky zřejmě použily proti tamním demonstrantům zbraně, které údajně pocházely i z České republiky.

Těmto „ mudrcům z paneláku“, kteří jsou, obdobně jako „zelení“, kteří při výstavbě dálnice chrání konipasy a žáby, ač na obchvatech umírají lidé, většinou mimo realitu, je třeba otevřeně říci, že pistole, vyjma čistě speciálních plně automatických pistolí střílejících dávkami obdobně jako samopal, což ovšem není tento náš problém, se pistole neřadí ke zbraním, které by se kdekoliv na světě používaly k potlačení demonstrací, ale že slouží pouze ke střelbě na krátké vzdálenosti a jsou tedy vhodné pouze k sebeobraně a k zastavení útočníka. Je jim však potřeba říci i to, že naše česká a poctivě „vysoutěžená“ zakázka naší České zbrojovky je obrovským a doposud nevídaným obchodem prezentujícím více než 80 000 pistolí pro Egyptskou policii, za stovky milionů korun a bylo by velmi nefér, kdybychom o tento lukrativní obchod přišli jen díky zmatenému pokřiku jakýchsi neumětelů, kteří tím vlastně nahrávají uraženému Německu.

Popřemýšlejme o tom, vážení přátelé a pokuste se to těm nevědomým dětem z AI vysvětlit. Jsme totiž povinni chránit české národní zájmy, naše české firmy a český zahraniční obchod. A nebudeme-li tak činit systematicky, brzy se můžeme stát i kolonií ve středu Evropy.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama