Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2014 22:00:36

Mizerná účast voličů ve volbách do Evropského parlamentu dala facku demokracii!

Mizerná účast voličů ve volbách do Evropského parlamentu dala facku demokracii!

V demokracii je voličské právo dáno pouze do rukou každého oprávněného voliče a je tedy na něm, zda volit půjde či nikoli a také koho bude volit.

 

Účast českých voličů v nynějších volbách do Evropského parlamentu zcela jasně ukázala, že jsou jim současní novodobí politici naprosto ukradení a současná politika také. A to je – nikoliv dědictví socialismu – jak stále tvrdí mnozí hlupci, kteří svádějí všechny současné neúspěchy stále na bývalé komunisty, ale zcela jasná vizitka politiků posledních 24 let.

Mizerná politická situace koncem osmdesátých let minulého století, neschopnost tehdejšího komunistického vedení státu řešit situaci a celková naštvanost obyvatelstva, spolu s populistickými aktivitami tehdejšího prezidenta SSSR Michaila Gorbačova a jeho slavnou „perestrojkou“, vedly k rozdrobení bývalého Východního bloku, k likvidaci obranného bloku, „Varšavské smlouvy“ a k uvolnění prostoru pro světovou vládu Spojených států amerických, které dnes nemají žádného protivníka a v podstatě si mohou dělat, co uznají za vhodné. Z demokratického pohledu vidění současného světa to samozřejmě není ideální, protože jakékoliv vměšování se do vnitřní politiky jakéhokoliv jiného státu, není a nesmí být přípustné.

Naši občané, kteří v roce 1989 demonstrovali za svržení vlády jedné strany a za nastolení demokracie, se oprávněně domnívali, že u nás bude nastolena skutečná demokracie západního typu, tedy vláda lidu a rovněž i právní stát, který bude schopen garantovat naprostou rovnost všech občanů před zákonem. To, že se do politiky dostanou různí grázlové, bývalí „nemakačenkové“, veksláci, šmejdi a podvodníci všeho druhu, skrývající se dnes pod pojmem tzv. „lobbystů, nikdo nepředpokládal. Ovšem stalo se a obyčejní slušní lidé jen neuvěřitelně zírali a zírají dodnes.

Nesoudná pravicová média a rozporuplná osobnost „rychlokvašeného“ profesora Klause, který si svými naprosto nereálnými sliby získal řadu přihlouplých voličů bez vlastního názoru, a dokonce i lidí z řad občanů živících se vlastní tvrdou prací, což mimochodem nenajdeme nikde na světě, vedla k tomu, že jeho protievropské názory byly našimi lidmi akceptovány i přesto, že každému soudnému člověku musí být naprosto jasné, že Evropská unie je pouze protiváhou velmocenským snahám Spojených států amerických, kterým nemůže konkurovat žádný stát osamoceně a není tedy naprosto možné, aby například Česká republika byla jakýmsi osamoceným ostrůvkem v obklíčení ostatních států tvořících Evropskou unii.

Je třeba si uvědomit, že Evropskou unii potřebujeme a to i bez ohledu na některá negativa, která nám členství v Evropské unii přináší, neboť je to síla proti světovládným tendencím USA, Číny, Islámu a dalších světových gigantů a nemůžeme stát mimo. Plně chápu i kritiku ze strany občanů Spolkové republiky Německo, Velké Británie a Francie, které rovněž EU kritizují, pouze však proto, že se životní úroveň jejich obyvatel snižuje doplácením na bývalé země Východního bloku, které nesplňují nezbytné požadavky členství a jen by chtěly čerpat dotace.

Naši občané v těchto volbách zcela jasně dali najevo, že nesouhlasí se současnou vládní politikou, nepřejí si nominaci zprofanované pravicové ODS, ale ani bašty levice a hledají alternativu, která by snad mohla naplnit jejich představu – hnutí ANO. Volí ho však pouze proto, že již nevěří žádným velkým porevolučním politickým stranách, malé strany jsou jim, díky pravicovým médiím, neprosto neznámé, a proto volí hnutí bez jakéhokoliv programu, doslova „prolezlé“ kariéristy různých podprůměrných herců, mizerných novinářů a podobných nesoudných individuí, kteří si osobují právo rozhodovat o rezortech, kterým vůbec nerozumí. Tak jsme to, v naši současné demokracii dopracovali, vážení. Bohužel. A díky vám všem, kteří máte plno řečí v hospodě po pár pivech, byli byste schopni radit i předsedovi vlády, ale k volbám nechodíte. Další vývoj situace proto nesvádějte na politiky, ale sami na sebe, protože to je vaše vina!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21 a nezvolený kandidát do Evropského parlamentu za LEV 21.

  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama