Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2013 14:41:03

Naplní Miloš Zeman očekávání levice?

Naplní Miloš Zeman očekávání levice?

Když jsme v přímé volbě vybírali našeho nového prezidenta, rozhodujícím kritériem bylo, aby to byl člověk se sociálním cítěním, který by se stal oporou většiny občanů, pomohl sjednotit levici a nasměrovat ji proti pravicovým škůdcům z ODS a TOP 09.

Byli to totiž představitelé ODS a TOP 09, kteří tady řadu let tunelovali naši zemi, kašlali na obyčejné, slušné a pracovité lidi, kterým permanentně lhali a hrabali jen pro sebe.

Většina členů a příznivců české levice, kam můžeme dnes zcela spolehlivě řadit pouze Sobotkovu ČSSD, Filipovu KSČM, Paroubkův LEV 21 a plně doufám, že částečně snad i SPOZ Miloše Zemana, viděla právě v Miloši Zemanovi velkou naději, neboť Miloš Zeman je zkušený politik, který v porevoluční době zastával nejen funkce v zastupitelských orgánech, ale i ve výkonném aparátu, byl předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, ale i předsedou české vlády a je jedním z mála vrcholových politiků, kteří nekradou a jsou si ochotni sednout s obyčejným, těžkou prací zdecimovaným, člověkem na lavičku uprostřed jakékoliv české vesnice a popovídat si s ním o těžkostech jeho života současné doby.

Sám Miloš Zeman mnohokráte veřejně prohlásil, že nechce být likvidátorem České strany sociálně demokratické, kterou řadu let vedl jako její předseda, byť ho někteří její představitelé, ve vidině svých vysokých postů, dost nehezky podrazili v předminulé prezidentské volbě a v té poslední ho dokonce jako svého kandidáta ani nenavrhli, což Zeman nesl jistě velmi těžce a někdo by si mohl dokonce myslet, že si snad jako prezident bude vyřizovat staré účty. Zeman tyto pochybnosti opakovaně vyvrátil a přímo řekl, že chce  být sjednotitelem levice a nadstranickým prezidentem celé naší rozhárané společnosti. To od něho také, a nejen levicoví politici, ale zejména naši občané, očekávali a i když Miloš Zeman ve své nejvyšší ústavní funkci nedělá úplně všechno jen podle přání řadových lidí živících se vlastní prací, plně doufám, že má své politické vize načrtnuty ve prospěch většiny našich lidí zcela jasně a svým slovům plně dostojí. Domnívám se však, že již nyní by měl pan prezident voličům zcela jasně říci, že levice je v každém státě jen jedna, byť ji vždy tvoří několik různých, ale sobě si podobných levicových stran, jejichž cílem je vytvořit prosperující sociální stát pro všechny slušné lidi práce, tedy pro 99% našich občanů, nikoliv stát vykořisťovatelský, sloužící jen několika nadnárodním firmám a pár okolo nich poskakujícím papalášům, a že je třeba, aby v těchto volbách všechny levicové strany, tj. ČSSD, KSČM, LEV 21 i SPOZ, kandidovaly společně jako jeden celek – „Levicový blok“.  

Teprve pak, až získá česká levice 130 hlasů v Poslanecké sněmovně parlamentu České republiky, se do čela státu dostanou opravdu slušní, pracovití, obětaví, neúplatní a vzdělaní lidé, kteří za sebou už mají úspěšnou životní kariéru, ve které prokázali dostatečně i své schopnosti řídit kolektivy vzdělaných odborníků a vést lidi k úspěšným výsledkům, a celý náš stát opět pookřeje, pozavírají se zločinci a tuneláři, zabaví se jim nakradené majetky, začneme konečně zase vyrábět obchodovatelné zboží, oživí se zahraniční obchod, nastartuje drobné podnikání a lidé, kteří chtějí pracovat, získají znovu práci, stane se Miloš Zeman skutečně prezidentem sjednotitelem a lidé ho - právě proto - budou mít rádi. A teprve potom budeme v učebnicích dějepisu moci napsat, že prezident Miloš Zeman nebyl obyčejným prezidentem, ale byl prezidentem sjednotitelem a tvůrcem nového prosperujícího českého státu. A já plně doufám, že to tak bude.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama